lauantai 23. marraskuuta 2013

Singapore Flyer and Universal Studios


Haluaisin omistaa tämän blogipostauksen kotona malttamattomana odottavalle Fanni-siskolle! :) Tein eilisen vapaapäivän aikana nimittäin kaikkea sellaista, josta Fanni olisi pitänyt aivan valtavasti! Aloitin päivän vierailemalla maailman korkeimmassa maailmanpyörässä Songapore Flyerissä. Korkeimmalla kohdalla ollaan 162m maan yläpuolella. London Eye on muistaakseni 130m korkea.


Minä olen ehdottomasti maisemaihmisiä, joten olisin voinut kökkiä ylhäällä vaikka koko päivän. Tällä kertaa piti kuitenkin tyytyä yhteen kierrokseen. Yksi kierros kesti suunnilleen puoli tuntia ja lippu maailmanpyörään maksoi 34 dollaria eli 19,5e. Ihan ok hinta mielestäni, sillä London Eye maksaa 29 puntaa eli 35 euroa. Maisemat olivat tottakai upeat, vaikka ilma olikin vähän harmaa. Kiva kuitenkin, että tuli käytyä!


Singapore Flyerin vieressä olisi ollut myös Marina Bay Sands hotelli, jonka näköalaterassilta olisi voinut mennä katselemaan maisemia, mutta päätin jättää sen odottelemaan vähän selkeämpää keliä. Hyppäsinkin sitten metroon ja ajelin jälleen kohti Sentosan saarta. Olin aamulla jo pohdiskellut, että pitäisikö käydä huvipuistossa ja kun nyt tuhlailun makuun oli päästy, niin pistetään sitten kerralla ranttaliksi. Kävelin rannalta Universal Studiosin lippuluukulle ja pulitin kovasti kirpaisevat 74 dollaria huvipuiston pääsylipusta. Rahan menetys harmitti kuitenkin korkeintaan siihen asti, kunnes pääsin puistoon sisälle. Kävimme Fannin kanssa muutama vuosi sitten Disney Landissa Pariisissa ja tämä Universal Studiosin puisto oli vähintäänkin yhtä upeasti tehty!


Puiston sisältä löytyi seitsemän erilaista maata: Shrek-, Madagaskar-, egypti-, avaruus-, New York- , Hollywood-, ja dinosaurus-teemoilla varustetut alueet olivat pienehköjä, mutta hienosti tehtyjä. Tämän teemapuiston kiertämiseen ei tarvitse varata päiväkaupalla aikaa (vietimme silloin Disney Landissa kolme päivää ja aikaa olisi mennyt enemmänkin...) vaan koko alueen kiertää päivässä helposti muutamaankin kerran.  Huvipuistolaitteitakaan ei ole edes niin montaa kuin suomalaisissa huvipuistoissa, mutta ne kietoutuvat upeasti teemojen ympärille.


Minä jaksoin muutaman tunnin aikana kiertää puiston kaksi kertaa. Ihastelin ensin tunnelmaa ja kävin niissä laitteissa joita välttämättä halusin päästä kokeilemaan ja toisella kierroksella piipahdin vielä muutamassa laitteessa, jotka ensimmäisellä kierroksella olin jättänyt välistä pitkän jonotusajan takia. Tässä puistossa oli muuten aika näppärä kiertää yksikseen! Muutamiin laitteisiin oli erikeseen Single Rider -jonot, joiden kautta yksittäinen kulkija pääsi käytännössä jonojen ohi. Kun muut kulkevat seurueissa, niin laitteisiin jää väistämättä muutamia yksittäisiä paikkoja ja niitä täytetään Single Rider -jonosta. Puolen tunnin jonottamisen sijaan sain kävellä suoraan laitteeseen! Nerokasta! 

Päätin vapaapäiväni pienellä pyrähdyksellä suklaakauppaan ja pikkuruisella kauppakierroksella. :) Suklaakaupasta ei valitettavasti ole kuvia, mutta tonttujen hommat etenivät taas vähän! 

Eilinen päivä oli varsin hauska, kun ilmakin vielä selkiintyi iltaa kohden! Nautiskelin vapaapäivästäni täysillä! Tänään onkin ollut taas työpäivä, samoin huomenna aamusta, mutta sitten iltapäivällä lähden kohti Changin lentokenttää ja sieltä sitten Kuala Lumpuriin! Vietän seuraavan viikon vapaapäiväni (ma-ti) Malesian puolella, saas nähdä mitä kaikkea siellä keksin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti