sunnuntai 5. tammikuuta 2014

What a year!


What a year! Tämän vuoden ehdoton teema on ollut matkustelu! Olen pakannut ja purkanut laukkuja lukemattomia kertoja niin kaukolenoja kuin pieniä lähireissujakin varten. Olen matkannut Euroopassa ja Aasiassa sekä täällä koti-Suomessa. Viime vuoden ensimmäiselle matkalle lähdin uutena vuotena 2013, kun aloitin ensimmäisen au pair pestini kahden viikon laskettelulomalla Itävallassa. Viimeisimpänä matkattiin kotiin Singaporesta ja siitä sitten Itä-Suomeen mökille joulunviettoon. Lentomatkoja kertyi vuodelle hurja määrä, yhteensä 24 lentoa. 


Ensin lensin Helsingistä Zürichiin Sveitsiin, josta autoilimme Lontoon perheeni kanssa Itävallan puolelle St. Antoniin. Viettelimme kaksi viikkoa leppoisasti lasketellen (ja muut sairastellen) ja sitten ajelimme takaisin Sveitsiin ja lensimme porukalla Lontooseen. 


Pari ensimmäistä kuukautta maltoin pysyä suunnilleen paikallani, mutta sitten tulin käymään Suomessa upouuden kummitytön ristiäisissä. 


Ristiäisreissun jälkeen lähdin ex tempore Elsalle kylään Irlantiin Corkiin ja sitten lähdimme yhdessä Edinburghiin. 


Menomatka pohjoiseen taittui leppoisasti junalla, mutta takaisin tulin nopeammin lentokoneella. 


Kesänkorvilla toukokuussa pakkasimme taas Elsan kanssa laukut ja suuntasimme pidennetyksi viikonlopuksi Barcelonaan. 


Barcelonan jälkeen piipahdin pikkusiskon ylioppilasjuhlissa Suomessa.


Ja siitä muutaman viikon päästä tulin myös juhannukseksi Suomeen kun muun porukan piti suunnata Italiaan. 


Eikä juhannuksesta kestänyt pitkääkään aikaa, kun matkustimme koko Lontoonporukalla Suomeen kesälomalle. Oli upeat kolme viikkoa! 


Kesäloman jälkeen vietin Lontoossa vielä pari viikkoa, kunnes palasin Suomen kamaralle elokuun puolivälissä. 


Pariin kotona vietettyyn kuukauteen mahtui lähinnä työntekoa ja ystävien kanssa hengailua. Lokakuun lopussa suuntasinkin sitten Singaporea kohti. 


Ensimmäisellä "pikkumatkalla" kävin Malesiassa Kuala Lumpurissa...


...ja seuraavaksi piipahdin Indonesiassa Balilla.


Ja jo seuraavalla viikolla matkustimme koko porukalla Thaimaahan Krabille.


Krabin loman jälkeen viettelinkin enää viikon Singaporessa ja sitten koitti ehkä koko vuoden odotetuin lento Singaporesta Helsinkiin.

Helsinki - Zürich
Zürich // St. Anton Lasketteluloma
St. Anton // Zürich
Zürich - London
London - Helsinki Ristiäiset
Helsinki - London
London - Cork Elsalla kylässä
Cork - London
London // Edinburgh Elsan kanssa reissussa
Edinburgh - London
London - Barcelona Elsan kanssa reissussa
Barcelona -London
London - Helsinki Annun ylppärit
Helsinki - London 
London - Helsinki Juhannus
Helsinki - London
London - Helsinki Loma
Helsinki- London
London - Helsinki Kotiin
Helsinki - Singapore
Singapore - Kuala Lumpur
Kuala Lumpur- Singapore
Singapore - Bali
Bali - Singapore
Singapore - Krabi
Krabi - Singapore
Singapore - Helsinki

24 lentoa

Tämän uskomattoman upean, mutta myös vähän uuvuttavan vuoden aikana ehdin käydä kymmenessä maassa: Suomi, Sveitsi, Itävalta, Iso-Britannia, Irlanti, Espanja, Singapore, Indonesia, Malesia, Thaimaa. Neljästä näissä (Sveitsi, Singapore, Malesia, Thaimaa) vierailin ensimmäistä kertaa. Ja ulkomailla pyörimisen lisäksi tein myös useita kotimaanmatkoja niin Isossa-Britanniassa kuin Suomessakin.

Pisimmät ajanjaksot vietin Iso-Britanniassa ja Suomessa. Iso-Britanniassa meni 169 päivää ja Suomessa 124, tosin Suomen päivät vieteltiin kuudessa osassa: ristiäiset, Annun ylppärit, juhannus, loma, pari välikuukautta, joululoma. Loppuvuodesta ehdin nauttia Aasiasta 52 päivän verran ja muualla ulkomailla tuli vierailtua 20 päivän  (+3 päivää edellisvuoden puolella) verran.

Tälläisen vuoden jälkeen voisi kuvitella, että matkailukiintiö on täynnä, mutta kumma kyllä, mitä enemmän matkustan sitä enemmän tahdon nähdä. Sen verran koti-ikävää vuoden aikana ehti kyllä kertyä, että pidemmät matkat saavat odottaa hetken. Seuraava reissu Lontooseen on kuitenkin jo maksettu ja toiveissa olisi, että pääsisin pyörähtämään mahdollisesti Istanbulissa ja ehkä syksyllä myös jossain euroopan ulkopuolella. 


Mennyt vuosi on ollut aivan ainutkertainen ja olen todella kiitollinen kaikille niille ihmisille jotka tekivät sen mahdolliseksi! Erityiset kiitokset Lontooseen ja Singaporeen, mutta myös kaikille ihmisille, jotka ovat minua odotelleet täällä Suomessa. Tämä vuosi tulee luultavasti kulumaan aika erilaisissa tunnelmissa kuin viime vuosi eli ainakin suurimmaksi osaksi Suomessa, mutta toivottavasti siihen sisältyy myös muutama mielenkiintoinen matka! Kiitos erittäin ihanasta vuodesta 2013 ja toivottavasti vuodesta 2014 tulee yhtä ikimuistoinen!


1 kommentti:

  1. Ihanaa muru oot kotona tai ainakin aika lähellä. Iskä sanoi, että sulla alkaa olla tiimaa kohta enemmän ku sillä vaikka se on sentään ollu lento-ope..

    Äippä

    VastaaPoista