sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viimeistä viedään!


Täällä nimittäin vietellään viimeistä päivää Singaporen puolella! Tänään vähän ennen puolta yötä pitäisi lähteä Finnairin turvallisin siivin kohti Suomea ja perillä olisi tarkoitus olla kuuden jälkeen aamulla. Aika pitkältähän tämä viimeinen päivä tuntuu, mutta onneksi on ollut mukavaa tekemistä!  Olen täällä ollessani saanut tehdä vaikka mitä kivaa, mutta näin joulun lähestyessä kovaa vauhtia on kyllä kiva palata kotiin. Tai no kotiin ja kotiin, ehdin ottaa Riihimäellä noin kymmenen tunnin varikkopysähdyksen (purkaminen-pakentointi-pyykinpesu-pakkaaminen-lahjojen toimittaminen) ja sitten suuntaan joulunviettoon mökille. Kiva mennä samoihin maisemiin, mistä reilu vuosi sitten aloitin tämän hyvin matkailun täyteisen vuoden! Jos haluaisi olla oikein runollinen niin voisi sanoa, että ympyrä sulkeutuu... :)

Mutta koska koneeni lähtee vasta iltamyöhällä, niin tänään on vielä kokonainen päivä kulutettavana! Aloitimmekin tehokkaasti ja ehdimme aamupäivällä käydä jo eläintarhassa! Ensimmäinen eläin listalla oli jääkarhu ja sehän oli mahtavan kokoinen! En (muistaakseni) ole koskaan ollut eläintarhassa, joten vierailu oli kyllä mieluinen. Kotieläinpihoja sun muita on kyllä tullut koluttua, mutta lampaiden sijasta oli ihan kiva nähdä vähän eksoottisempiakin eläimiä. 


Täytyy kyllä sanoa, että Singapore Zoossa on panostettu uskomattoman paljon "häkkien" luonnonmukaisuuteen. Täällä kävellessä tuntui, että olisi kipitellyt pitkin sademetsiä ja sitten eläimet vaan ilmestyivät sieltä jostain nurkan takaa. Ei ollenkaan sellaista ahdistavaa häkkimeininkiä, jota eläintarhassa voisi kuvitella olevan.


Minä ihastuin tällä vierailulla ehkä eniten siihen jääkarhuun. Kaveri oli todella symppiksen oloinen ja teki hienoja pyörähdyksiä katselijoiden iloksi. Hienoja olivat myös suuret kissaeläimet (leijonat, valkoiset tiikerit jne.) ja kirahvit. Nämä kengurut olivat paljon pienempiä mitä olin ajatellut... Singapore Zoon yhteydessä on myös Night Safari, joka keskittyy yöeläimiin ja juuri auennut River Safari, jossa pääsee tutustumaan maailman jokien eläimistöön. Myös Jurong Bird Park jossa kävin jo aikaisemmin, kuuluu samaan "ketjuun" ja nämä kaksi paikkaa ovat ainakin olleet todella upeasti toteutettuja. Zoo ja Night Safari ovat ilmeisesti saneet useita palkintojakin, joten jos tännepäin maailmaa eksyy, niin kannattaa käydä kurkkaamassa!

Loppupäivä meneekin sitten lähinnä tässä kotona hengaillessa. Koitan vielä kasata kertaalleen tekemäni neljä piparkakkutaloa, jotka upeasti aina läsähtävät kasaksi yön aikana. Kolmas kerta toden sanoo? Voi tätä kosteaa ilmaa... Pakkaukset on tehty, joten niistä ei tarvitse enää huolehtia. Illaksi pitäisi hakea vielä ruoat yhdestä ravintolasta, jota meidän on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka monta viikkoa. :) Ja puoli kymmenen aikoihin luultavasti nappaan sitten taksin lentokentälle. Toivottavasti saan innostukseltani nukuttua koneessa! Kohta nähdään! :)


 This is my last day in Singapore! I've done so much and enjoyed my time in Asia but now it feels like I'm ready to go home. I've been traveling a lot throughout the year so it's good to go home for a while. But while I'm still here, I must enjoy my last day! We started the day with a visit to Singapore Zoo. And it was fantastic! I've never been to a zoo before so there was a lot for me to see. I loved the polar bear and white tigers but it was a lot of fun to see all the other animals as well.

Now I'll try to re-build the gingerbread houses that I made, but which collapse every night... Wish me luck! After that I'll just hang out, have some dinner and around 21.30 I'll take a taxi to the airport. My flight should take off at 23.55 and I should be home on Monday morning after six o'clock. I hope that I'm not too excited to sleep on board! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti