perjantai 20. joulukuuta 2013

Viimeinen turistipäivä


Viettelin torstaina viimeistä varsinaista vapaapäivää ja sehän tarkoitti sitä, että lykkäsin kaikki jäljellä olevat kohteet sitten samalle päivälle! Riitti tekemistä, mutta aivan mahtavan mukavaa sellaista! Oli pitkä ja uuvuttava päivä, mutta sainpahan käytyä läpi tosi monta paikkaa joita olin vielä säästellyt näille viimisille päiville. 

Aloitin maailman suurimmasta akvaariosta eli S.E.A. Aquariumista. Ensireaktio oli lähinnä järkytys ja turhautuminen, sillä paikassa oli yksinkertaisesti niin paljon ihmisiä. Aasialaiset ovat maailman hitaimpia kävelijöitä, joten kukaan ei edennyt mihinkään suuntaan ja jokapuolella otettiin valokuvia niin, että oltiin varmasti mahdollisimman keskellä kulkuväylää. APUA! Meinasin jo melkein heittää pyyhkeen kehään ja kiukulla lompsia mahdollisimman äkkiä lähimmälle uloskäynnille, mutta onneksi väenpaljous alkoi vähän rakoilla kunhan pääsin pidemmälle akvaarioon.


Akvaarioissa uiskentelee yli 800 lajia mereneläviä, joten nähtävää kyllä riittää, kunhan siis pääsee ensin ihmismassan läpi ikkunalle asti... Minusta kaikkein hienoimpia otuksia olivat erilaiset meduusat! Niiden lillumista oli hauska seurata erivärisiä valoja vasten. Myös ylväinä leijailevat rauskut olivat hauskannäköisiä. Mutta kaikkein upein oli tietenkin akvaarion vetonaula eli maailmansuurin "akvaarioikkuna", siis se lasihommeli jonka läpi niitä kaloja katsellaan. Yhden valtavan kokoisen salin levyinen ikkuna suoraan vedenalaiseen maailmaan oli kyllä vaikuttava. Kannatti käydä. Sisäänpääsy oli kyllä sinänsä ihan hinnakas, 38 dollaria (noin 22e) mutta näin yhdeltä henkilöltä sen viitsi maksaa.


Akvaarion jälkeen suhasin metrolla Marina Bayn alueelle ja kun nousin metrosta ylös ja näin taas ArtSciense Museumin, niin muistin että minunhan piti käydä siellä katsomassa yksi näyttely! Sinne siis! Museossa oli esillä Karl Lagerfeldin "The Little Black Jacket" -valokuvanäyttely. Muotisuunnittelija itse on siis ottanut kaikki valokuvat ja jokaisella mallilla on päällään Chanelin perinteinen musta pikkujakku. Näyttelyä katsellessani huomasin, että minulla onkin ollut ikävä taidetta! Lontoo <3 Valokuvat olivat mielestäni upeita ja kaiken kruunasi se, että näyttely oli ilmainen! Kaikki kykenevät paikalle katsomaan! :) Yksi kauneimmista muotokuvista oli mielestäni tuossa alemmassa kuvassa ihan oikealla keskirivissä näkyvä Natalia Vodianovan potretti. "Wau." niin kuin pikkuneiti sanoisi. :)


Varsinaisena kohteena näillä kulmilla oli kuitenkin Marina Bay Sands Hotel ja tarkemmin sanottuna sen näköala tasanne. Käppäilin hotellin alakertaan ja jotenkin minusta taisi huokua etten asu siellä, kun minua oltiin heti neuvomassa näköalatasanteen sisäänkäynnille... Hups. Maksoin kiltisti 20 dollarin pääsymaksun ja matkustelin hissillä 56. kerrokseen. Hotellissa olisi aivan upea yöpyä joskus, koska silloin pääsisi ihailemaan Singaporea upeasta "äärettömästä" uima-altaasta, joka näyttää siltä, että siinä ei ole reunoja. Tällä kertaa tyydyin kuitenkin ihailemaan maisemia vain näköalatasanteen puolelta.


 Viettelin yläilmoissa hyvän tovin, mutta sitten päätin pyörähtää vielä yllä näkyvässä kuvassa olevassa Gardens by the Bay -puutarhassa. Vähän paremmalla kelillä täällä olisi voinut viettää vaikka kokonaisen päivän, mutta nyt tein aika pikaisen kierroksen vain puutarhan yhdessä reunassa. Noissa hauskan muotoisissa lasirakennuksissa olisi ollut kaksi erilaista kasvihuonetta, mutta jätin niissä vierailun seuraavaan kertaan kun ei vaan ollut puutarhafiilis. Alla olevassa kuvassa näkyy muuten hauska kävelysilta, jonka kyllä olisin voinut käydä kokeilemassa, mutta se suljettiin huonon sään takia juuri kuin olin päässyt paikalle.


Loppupäivän vietinkin hyvästellen Orchard Roadin kauppoja! :) Kaikki tuliaiset ja joululahjat oli olevinaan jo ostettu, mutta niin vaan muutama juttu tarttui vielä mukaan. Kerkesin kiertämään useamman ostoskeskuksen ennen kuin jouluruuhka kävi ihan sietämättömäksi! Luulin, että jouluinen viikonloppuruuhka Oxford Circuksella Lontoossa olisi ollut pahinta ikinä, mutta kyllä tämä torstainen väentungos ylsi vähintään samaan. Ihmisten seassa ei oikeasti mahtunut liikkumaan. Seitsemän jälkeen päätinkin, että parempi vaan suunnata rauhassa kotia kohti. Minulla oli kuitenkin jo aikasen pitkä ja tehokas päivä takana! Alempi kuva ei muuten suinkaan ole ostoskadulta vaan ihan metron käytävä...

Thursday was my last day off here in Singapore so I used it very efficiently. First I visited the worlds biggest aguarium. The S.E.A. Aguarium has over 800 species of fish and other seacreatures in it so it was definetly worth a visit. After that I took the MRT to Marina Bay and went to see Karl Lagerfelds photography exhibition called "The Little Black Jacket" and I absolutely loved it! I miss art! But the most important attraction in this area for me was the Marina Bay Sands hotel and especially the SkyPark on top of the hotel. And I must say that I really enjoyed the view from 56th floor... Then I took a little walk in the Gardens by the Bay area next to the hotel. I did'n walk for long becouse the weather wasn't so nice. I went shopping instead! After seven o'clock Orchard Road was so crowded that I decided to go home. I had a long but still a very satisfying and fun day! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti