tiistai 10. joulukuuta 2013

Bali, osa 3


Neljäs ja viimeinen päiväni Balilla alkoi ihanan aurinkoisena ja ilma pysyikin erinomaisena pitkälle iltapäivään. Heräilin aikasen nukkumaanmenon ansiosta jo kahdeksan aikoihin ja puolen kymmenen aikoihin olin jo ulkona hotellista tavarat mukanani. Olin ajatellut lähteväni viimeiselle retkelle esimerkiksi Sanur Beachille, mutta sitten päädyin vähän löysempään vaihtoehtoon. Kipittelin aamupalalle samaiseen paikkaan missä olin eilen käynyt jälkkärillä ja päätös osottautui erinomaiseksi! Hedelmäsalaatti jugurtilla, myslillä ja hunajalla oli aivan jumalaisen hyvää! Eivätkä banaanipannaritkaan pahoja olleet...


Maha täynnä oli mukava löntystellä rannalle nauttimaan auringosta! Lähdin kävelemään etelään, kohti Kuta Beachia. Pysähtelin välillä matkalla lukemaan ja nauttimaan merimaisemasta, enkä koko päivänä oikeastaan tehnytkään mitään sen ihmeellisempää. Istuskelin auringossa ja sitten kun lämpö alkoi käydä sietämättömäksi, niin koukkasin välillä kahviloihin viilentymään. Todellinen lomapäivä siis! Pitääpä muistaa miten mukavaa tälläinen löysäilykin välillä on! :)  Aurinkoinen aamu vaihtui vähän epävakaisempaan iltapäivään ja viimeisen tunnin vietinkin sadetta odotellen ja paikoillen yhdessä paikallisessa ostoskeskusessa. Mitään ei tarttunut mukaan, mutta tulipahan pyörähdettyä.

Olin kävellessäni päässyt jo aika lähelle lentokenttää, mutta otin kuitenkin loppumatkaksi taksin kun en tiennyt, että miten kentälle pääsisi (vai pääsisikö edes) kävellen. Vähän pääsin vielä hermostumaan ihan loman lopuksi, kun taksikuskit yrittivät vetää parin kilsan matkasta aivan tajuttomia summia! Tai siis pieniähän ne euroina olisivat olleet, mutta niinkuin paikallisena valuuttana... Ymmärrän kyllä, että tinkiminen kuuluu paikalliseen kulttuuriin, mutta minusta se on vain aivan tajuttoman rasittavaa. Miksei vaan voi sanoa sitä hintaa, minkä tavara tai matka oikeasti kustantaa ja se olisi sitten sillä hyvä. Todella näppärä ruveta tinkimään hinnasta kun autojono seisoo ruuhkassa takana. Pääsin kuitenkin kentälle ja vielä sillä summalla millä halusin, mutta en kyllä kauhean montaa kertaa jaksaisi käydä samaa hintashowta läpi. 



Kaiken kaikkiaan Balista jäi vähän sekavat fiilikset. Nautin suunnattomasti rantaelämästä, lämpimästä vedestä ja auringosta ja vierailuista apinapuistoon ja temppeliin. Mielestäni paikassa oli kuitenkin vähän liikaa sellaista "australialaisten Alanya" -meininkiä... Tinkiminen oli rasittavaa, eikä ihmisten ystävällisyyteen voinut luottaa, koska yleensä jokaisen hymyn ja tervehdyksen jälkeen tuli ehdotus taksikyydistä tai jostain myytävästä tuotteesta. Haluan olla kaikille ihmisille ystävällinen, mutta jos kolmas tai neljäskään kohtelias "ei, kiitos, en aio ostaa mitään" ei mene perille, niin sitten alkaa minunkin kärsivällisyyteni loppua. En aio kuitenkaan heittää pyyhettä nurkkaan ihan vielä, vaan haluan tulla katsastamaan Balia ja etenkin sen pohjoisempia osia vielä uudestaan. Uskon, että se paratiisimaisema on löydettävissä jossain vähän hiljaisemmilla seuduilla!

Pyyhin muuten tänään vielä viimeisiä rantahiekan murusia repun pohjasta... Se todellakin tarttuu kiinni joka paikkaan kuin liimattuna!

Uskomatonta mutta totta, mutta tänään on taas pakattu laukkua uutta reissua varten! Lähdemme puolen päivän aikoihin koko porukka kohti lentokenttää ja sitten Thaimaata! Lomailemme yhdessä Krabilla sunnuntaihin asti ja sitten alkaakin minun viimeinen viikkoni Singaporessa. Kaikki matkat ja muutenkin täällä oleminen on ollut upeaa, mutta tälläisen reissuvuoden jälkeen minulla alkaa olla jo ikävä kotiin... Mutta nautitaan nyt ensin vielä loppuajasta ihan kunnolla!


And in english. My fourth and last day in Bali was a perfect lazy day. I checked myself out from the hotel at 9.30 and went for breakfast. I had the most amazing fruit salad with youghurt, muesli and honey! After that I basically spent the whole day walking and sitting on the beach, enjoying the sunny weather and reading my book. It was so hot and sunny that I had to go inside a couple of times just to cool off.

I really enjoyd the beach life in Bali, but somehow I feel kind of mixed up about this Island... I expected a green paradise, but at least these areas (Legian, Seminyak, Kuta) were more like "party-plaground for australians". I still want to believe that the paradise I was looking for is somewhere out there and I will come back for it!

Believe it or not, but today I'm heading back to the airport again! I'm goint to spend the rest of the week in Thailand with "my Singapore family". And when we get back, I will start my last week here in Singapore. This has been a really great year, but after being away so long, I'm kind of missing home too. But now let's enjoy this trip and the rest of my time in Asia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti