sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Taidetta mahan täydeltä!


Päivän kävelyreitti

Perjantaina vietin supertaidepäivää. Olin suunnitellut käyväni Saatchi Galleryssä kurkkimassa modernia taidetta, mutta päädyinkin käymään kolmessa galleriassa/museossa. Aloitin päivän poikien vanhempien suosituksesta Art13-tapahtumassa Olympiassa. Paikalle oli kerääntynyt gallerioita eri puolilta maailmaa, niin Britanniasta ja muualta Euroopasta, mutta myös Aasiasta ja Afrikasta. Esillä oli modernia taidetta; maalauksia, valokuvia, veistoksia ja tilataideteoksia. Tykkäsin!


 Suurin teoksista oli tällainen tunneli, jonka sai kävellä läpi. Tai siis en usko, että teoksen nimi oli tunneli, mutta anyways... :)


Seuraavaksi kipaisin luonnontieteellisessä museossa katselemassa vuoden luontokuvakilpailun satoa. Harmi, ettei näyttelystä saanut ottaa valokuvia (valokuvia valokuvista?), sillä ne olivat aika upeita! Ja mukaan oli päässyt pari suomalaistakin valokuvaa! Jos viimeinen aukiolopäivä ei olisi ollut tänään, olisin voinut suositella näyttelyä lämpimästi. Uskon kyllä, että ensi vuoden kilpailu tuottaa vähintään yhtä hienoja tuloksia, joten sinne sitten!


Päivän alkuperäisissä suunnitelmissa oli siis vierailu Saatchi Gallery 
ja sinne poikkesinkin päivän lopuksi. Kuten kuvastakin voi nähdä, esillä oli modernia taidetta modernissa ympäristössä. Tosin gallerian ulkopuoli on aivan eri vuosisadalta... Rakastuin muuten noihin lattioihin; lankut olivat arviolta 40cm leveitä ja kuulemma douglaskuusta. Kelpaisi mullekin!


Itse näyttelyt eivät ehkä tällä kertaa niin kolahtaneet tähän katsojaan. Näyttelytiloja on kolmessa kerroksessa ja niissä oli pääosin esillä Neuvostoliiton aikaista taidetta. Varsinkin valokuvat olivat aika hurjia... Luulen, ettei tämä jäänyt viimeiseksi visiitiksi; täytyy tulla uudestaan kunhan näyttely on vaihtunut. Sen verran paljon pidin tiloista ja tunnelmasta!


Näiden kolmen taidepläjäyksen jälkeen tahdoin jo suunnata kotia kohti. Kipittelin Victorian asemalla ja siellä oli muutama muukin ihminen matkalla kotiin, tai minne lie. Mahduin kuitenkin junaan ja selvisin ihmisten ajoissa videotapaamisille kavereiden kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti