keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Sunny Sunday in Greenwich


Venähtipä pitkälle tämä sunnuntaista satuilu... Tällaisena harmaana keskiviikkoaamuna on kuitenkin hauska  palata ihanan aurinkoisen vapaapäivän pariin! Kesä siis saapui viime viikonloppuna vihdoin tänne Lontooseenkin! Yli kahdenkymmenen asteen lämpötilat ja aurinko tuntuivat aivan luksuselta kuukausien harmauden jälkeen. On noita aurinkoisempia päiviä tottakai ollut jo muutama, mutta sunnuntai oli ensimmäinen hellepäivä tänä kesänä! 

Innostana puhkuen vetäisin aamulla jalkaan shortsit ja sandaalit ja suuntasin kohti Greenwichiä. Laiskuuksissani nappasin alleni bussin, vaikka matkalla tuli huomattua, että juna-DLR -yhdistelmä olisi varmasti ollut nopeampi... Pääsin kuitenkin perille ja menin ensimmäisenä kiertämään Greenwich Marketia. Paikalla oli jos jonkinnäiköistä kojua, mutta itse keskityin lounaan metsästämiseen ruokakojuista.


Jälleen kerran ylistän näitä pieniä toreja ja etenkin niiden ruokavalikoimaa! Ostin mukaani sushia ja (etiopialaisia?) sambosa-nyyttejä ja jälkkäriksi meksikolaisen churron. Koko maailma tarjolla yhdellä torilla! :) Kävelin rantaan ihailemaan maisemaa ja syömään herkullisia eväitäni. 


Varsin idyllisen lounaan jälkeen kiertelin ympäri Greenwichin kylää, täydensin kirjavalikoimaa Waterstonesilla, kävin ostamassa vielä lisää juotavaa ja mansikoita ja otin sitten suunnakseni ihanan Greenwich Parkin. Suomihuumorin kerman eli Kummeleiden sanoin: "Myö leiriytään tähän!". Maisema Cityyn ja National Maritime Museumin suuntaan, evästä, lukemista ja aurinkoa... Ei huono, ei huono ollenkaan!
 

Arvatekin en olisi millään malttanut lähteä kotiin. Aurinko paistoi vielä pitkälle iltaan ja minun olisi tehnyt mieli kävelä kotiin asti. Matkaa olisi kertynyt kuitenkin reilun kahdeksan kilometrin verran ja sandaalit olivatjo  tehneet jalkoihini rakot. Ei auttanut muu kuin mennä junalla.

Sunnuntai oli siis varsin mahtava löysäilypäivä ja seuraavalle viikonlopulle on lupailtu vähän samansuuntaisia kelejä. Sormet ristissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti