sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Puistoilua ja shoppailua


Päivän kävelyreitti

Tänään täällä Lontoossa on vietetty aivan upeaa ja kesän ensimmäistä oikeaa hellepäivää! Voi miten mahtavaa olikaan makailla auringossa, mutta pureudutaan siihen tarkemmin huomenna ja tehdään tänään katsaus eiliseen päivään! :) Eilisellekin päivälle oli lupailtu ihan hyvää keliä ja vaikka aamu näyttikin huolestuttavalta, niin kyllä se aurinko sieltä onneksi jaksoi tulla esiin.  Suuntasin jälleen Lontoon itäisemmälle puolelle ja viettelin päivää kävellen Mile Endin kautta Victoria Parkiin.  Kävelin ensin Bow Churchin asemalta Mile End-puistoon ja siellä törmäsin maailman hienoimpaan kirjakauppaan! Joku oli hoksannut muuntaa osan asuntoveneestään kirjakaupaksi ja sitä kelpasi kyllä ihailla!


Käppäilin rauhaksiin puistosta toiseen ja olin Victoria Parkissa sopivasti lounasaikaan. Olin käynyt ostamassa eväitä kaupasta matkalla ja niitä olikin mukava mutustella lammen rannalla auringonpaisteessa! Victoria Park on muuten Lontoon vanhin julkinen puisto, ihmiset ovat saaneet nauttia siitä jo 170 vuotta ja varsinkin näin kesäisin se toimii monien tapahtumien ja festareiden pitopaikkana. Lontoon kaikki puistot ovat upeita ja viheralueet onnistuvat aina yllättämään laajuuksillaan, mutta mitään erityisiä ihastuksen kiljahduksia tämä puisto ei saanut aikaan... Kiva siellä oli päivä käppäillä, mutte ei ole ehkä tarvetta mennä toiste. Puistossa sai vehreiden maisemien lisäksi muuten ihailla myös iloisen näköistä jäätelöautoa!


Aikani puistoiltuani innostuin nappaamaan myös muutaman mustavalkovalokuvan. Alempi onkin otettu jo matkalla Hackney Wickin asemalle, jossa vietin muutaman mielenkiintoisen hetken Overground-junaa odotellessa: reggae raikasi ja teollisuushallit koristivat maisemaa! 
 

Viettelin puistoissa siis useamman tunnin, mutta iltapäivästä kaipasin vähän vaihtelua. Suuntasinkin sitten Stratfordiin Westfield-ostoskeskukseen mielessä alennusmyynnit. Ja ne taisivat olla mielessä muutamalla muullakin! Pikaisesti nappaamastani kuvasta ei oikeastaan edes käy ilmi se ihmispaljous, mikä vastaani tulvahti ostoskeskuksen ovella. Ehdin jo ajatella, että nooooo kyllähän nämä ihmiset tästä tänne häviää, ovilla vaan on ruuhkaa, mutta eivät vain muuten hävinneet. Tungos oli valtava! Huokaisin muutaman kerran syvään ja sukelsin keskelle ihmispaljoutta. Jos olisin tullut hakemaan vain jotain tiettyä asiaa, hermo olisi voinut olla kireällä, mutta nyt päätin vaellella ihmisjoukkion seassa ilman sen kummempaa kiirettä. Mukaani tarttui edellisellä (torstaisella, hups...) shoppailukierroksella uupumaan jääneet toiset juoksuhousut ja ehkä toiset vielä syksyn viileämmille keleille... ja jotain pientä kivaa kummitytölle tuliaisiksi. No, katson urheiluvaatteet enemmän sijoituksena kuin tuhlaamisena! :) 

Ja siinähän se päivä sitten menikin! Ensin erakkona puistoissa vaeltaen ja sitten ihmispaljouden keskellä suunnistaen. Voisi sitä vapaapäiviään kai huonomminkin viettää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti