perjantai 28. kesäkuuta 2013

Itä-Lontoo



Päivän kävelyreitti 1
Päivän kävelyreitti 2

Tein eilen taas megakävelyn keskittyen Itä-Lontooseen ja on kyllä hauska tutustua kaupungin moniin eri puoliin! Jos pysyy vain Oxford Streetin välittömässä läheisyydessä, niin monta upeaa asiaa jää näkemättä. Aloitin päivän taas millä muullakaan kuin junamatkalla, tällä kertaa Bethnal Greenin asemalle ja käppäilin sieltä sitten hiljalleen länteen päin. Matkalle mahtui niin hienoja graffiteja kuin upeita ruokapaikkojakin.


Alkumatka meni lähinnä fiilistellessä hieman rosoisempia kaunpunginosia. On hauska tehdä kävelylenkkejä erilaisilla teemoilla, pääsee nautiskelemaan kaikenlaisista ympäristöistä! Reilun tunnin kävelemisen jälkeen pysähdyin jo tutuksi tulleeseen Boxparkiin lounaalle. Nappasin Bukowski Grill -nimisestä ravintolasta hampurilaisen ja voi apua, että se oli hyvää! Paikka pääsee ehdottomasti "parhaimmat hampparit TOP 3" -listalle! Erittäin järkevästi käväisin Niken kaupassa juuri syömisen jälkeen kurkkaamassa juoksuvaatteita. Onneksi ei tarvinnut mennä sovituskoppiin, sillä pirulaiset olivat vaihtaneet jo syysmalliston liikkeeseensä kun minä olisin vielä metsästänyt niitä kepeämpiä varusteita. Marimekkokin oli muuten saanut oman "kuutionsa" konttikauppakeskukseen. Törmäsin myös kehumani YallaYalla -ravintolan "haarakonttoriin" ja tämä oli fiiliksensä puolesta vielä makeamman oloinen kuin ensimmäinen. Onneksi hampurilainen oli niin tajuttoman hyvä, muuten ravintolavalinta olisi voinut ruveta harmittamaan...


Matkalle sattui mm. pelottavin koulun ovi ikinä...
 

Jatkoin kipittelyä Boxparkilta Hoxton Squaren kautta kiertäen Old Streetiä kohti, ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Ja Hoxton Squaren paikkeilla oli muuten taas satamiljoonaa makeen näköistä ravintolaa ja olisin voinut pysähtyä vaikka niihin kaikkiin! Pitää yrittää mennä käymään näillä nurkilla vielä uudestaan! 
 
Täytyy muuten kertoa esimerkki siitä, miten kaikki (no kaikki ja kaikki, suurin osa ainakin...) ihmiset täällä ovat ihanan kohteliaita ja huomaavaisia. Eilen kaivelin kerrankin lompakosta kolikoita laitapuolenkulkijalle. Annoin rahat ja mies lähti tyytyväsesti kiitellen jatkamaan matkaansa. Hetken päästä herra tuli kuitenkin käsi ojossa takaisin ja minä ehdin jo miettiä, että mitä ihmettä tässä nyt tapahtuu. "Neiti, annoit mulle vahingossa tällasen..." sanoi herra, noin vapaasti käännettynä ja ojensi minulle suomalaista SIM-korttiani. Nyt oli minun vuoroni kiitellä vuolaasti! Kyllä olisi Suomessa sitten ihmetelty, että missä kortti mahtaa olla! Kyseinen herra olisi ihan hyvin voinut heittää kortin vain menemään, mutta ilokseni tepasteli kuitenkin vielä takaisin ja helpotti kotiinpaluutani huomattavasti! Kiitos!


Jatkoin matkaani jälleen länteen päin, kunnes koukkasin Golden Lanen kohdalta pienen matkaa etelään. Ja jälleen sain katua sitä, että olin syönyt! Matkan varrelle osui yhdet Lontoon ihanista ruokamarkkinoista ja toddella harmittelin, että maha oli vielä ihan täynnä. Ostin kuitenkin tuorepuristetun lemonaden ja sain tuntea itseni toooodella hipsteriksi kun käppäilin pitkin markkinakatua Vansit jalassa, ylikalliskamera toisessa ja se tuorepuristettu mehu toisessa kädessä! :)


Olin jossain vaiheessa ottanut päämääräkseni Barbican Centerin, eli yhdistetyn taide-, tanssi-, teatteri-, elokuva- ja mitä muita näitä nyt on -keskuksen. Kipaisin katsomassa taidenäyttelyn (lehdestä leikattuja kuvia muotoiltu veistoksiksi, ihan ok) ja sen jälkeen suuntasin sisäpihalle. Vaikka kyseessä onkin kahdeksankymmentäluvun betonikauhistus, niin jotenkin minulle tuli tästä sisäpihasta mieleen Babylonin puutarha. Ehkä ennemmin Babylonin betonipuutarha, mutta kuitenkin! :) 

Kaiken tämän kävelyn jälkeen päätin säästää jalkojani ja suhasin metrolla muutaman pysäkin verran juurikin sinne Oxford Streetille. Kävin hyvin äkkiä Nike Townissa pyörähtämässä, mutta sen jälkeen yritin paeta turistilaumoja Covent Gardeniin. En onnistunut kauhean hyvin... Koko kaupungin keskusta oli aivan täynnä turisteja. Muistuttakaa, että yritän olla menemättä sinne enää muuta kuin äärimmäisestä pakosta ja silloinkin vain arkiaamuina. Tässä muuten vinkkinä, että turistimäärät räjähtivät mielestäni huhtikuun jälkeen. Eli jos haluat nauttia Lontoosta rauhassa, niin tule silloin alkuvuodesta tai myöhemmin syksyllä!

Huomenna ja sunnuntaina olisi taas vapaapäivä, enkä vielä ole keksinyt sen ihmeempää tekemistä. Kelin pitäisi olla upea, joten viettelen viikonloppua varmasti ulkoilmassa! Katsotaan, että mihin päädyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti