tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannustunnelmia


Heh. Etukäteen tuuletettu valokuvaustilaisuus jäi hyödyntämättä... Neljältä päivältä käteen jäi säälittävät 60 kuvaa, joista valehtelematta yli puolet on tärähtäneitä ja vinossa tai sitten niissä vilisee jonkun nuttura tai käsivarsi keskellä maisemaa! :) Onneksi syy kameran unohtumiseen on kuitenkin hyvä: koko pitkä viikonloppu hurahti niin upeissa tunnelmissa, ettei hetkestä nauttimisen lisäksi edes ehtinyt tajuta kaivaa kameraa esille! Takanapäin on siis valehtelematta tähänastisen aikuisikäni paras juhannus! Laskeuduin Helsinki-Vantaalle torstaina iltapäivällä ja viiletimme sieltä suoraan Saaran ja Jannen kanssa mökkiä kohti. Siellä viettelimme ensimmäisen illan minun vanhempieni, pienimmän siskoni ja serkkuni kanssa. Juhannusaaton aamuna puunasimme porukalla venettä ja laskimme sen vesille ja iltapäivän puolella veneilimme Saaran, Jannen ja Jarkon kanssa lähivesillä ihastellen aina yhtä lumoavaa Saimaata. Illan vaihtuessa yöksi mekin vihdoin rantauduimme ja liityimme juhlajoukkioon pikkuserkkujeni mökillä. Siellä eksyimme kahden hyvin äänekkään, mutta ihanan sisareni seuraan ja ainakin meidän juhannusjuhlamme olivat voittamattomat! Emännille kiitos ja anteeksi...


Railakkaan perjantain jälkeen sullouduimme suurentuneella porukalla veneeseen, jossa vietimmekin seuraavat kahdeksan tuntia, kuka missäkin virkeystilassa. Itse voin todeta, että on todella vaikea etsiä parempaa päiväunipaikkaa kuin vene... Lauantai-iltana rantauduimme tutulle luonnonsatamasaarelle ja viettelimme siellä iltaa saunoen, toiset hieman pidemmällä kaavalla kuin toiset. :) Sunnuntaillekin riitti päiväunienottajia, mutta onneksi myös kuljettajia. Seilasimme viimeiset neljä tuntia rauhallisissa tunnelmissa ja upeassa kelissä takaisin mökille. Sunnuntai-iltana pääsin vielä uudestaan maailman parhaaseen mökkisaunaan ja tietenkin vielä kertaalleen uimaan! Raukea maanantai vietettiinkin sitten paluuliikenteessä ja laatuaikaa viettäen pienimmän siskon kanssa.
 
Tuli naurettua, siristeltyä silmiä ja myös lainattua aurinkolaseja, haisteltua aurinkorasvaa (onneksi!), saunottua, uitua ja halailtua tärkeitä ihmisiä pahimpaan tarpeeseen! Riippumatossa ja laiturilla loikoilu saa odottaa vielä kaksi viikkoa, mutta onneksi veneen kannella sain löhöillä ihan urakalla. Viikonloppu oli äärettömän onnistunut ja olen hieman kateellinen niille, jotka ovat jo saaneet aloittaa omat kesälomansa tuolla upeassa kesä-Suomessa!


 Lukuina juhannukseni tiivistyy seuraavanlaiseksi: 
- Suomessa vietettyjä öitä: 4
- Öitä veneretkellä: 2
- Nukuttuja tunteja: 26 (kaikkia näitä tunteja ei todellakaan nukuttu yöllä...)
- Sanottuja tunteja: noin 10
- Veneellä ajettuja tunteja: 19
- Yhdessä syödyt pastapussit: 12
- Huonoja juttuja: lukematon määrä
- Halauksia: sellainen määrä, että riittää seuraavat kaksi viikkoa

Juomien määrää en lähde luettelemaan, sillä tarkoituksena ei ole järkyttää herkimpiä lukijoita... 
 

Kippis ja kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti