lauantai 30. lokakuuta 2010

Mitä, missä, milloin, miten....?

Yritän tehdä jokaisesta päivästä pienet muistiinpanot kalenterin reunaan, että olisi helpompi kirjoittaa blogia. Ja niitä on varmaan hauska lukea sitten myöhemminkin, mutta nyt merkinnäksi on aina vaan useammin alkanut tulla "ihan normaali päivä". Ja koska Elina kysyi tarkennuksia, niin ajattelin tähän väliin antaa pienen lisäinfon siitä, mitä mä siis oikeasti olen täällä tekemässä, mitä tarkoittaa "ihan normaali päivä" ... En siis vaan kierrä nähtävyyksiä, vaan töitäkin täytyy aina välillä tehdä! 

Olen live-in-nanny, eli hoidan lapsia perheessä jossa asun. Hoidettavanani on identtiset kaksospojat, joilla on ikää 1,5v. Tottakai tekemistä riittää että poikien perässä pysyy, mutta aika perus kilttejä pojat kuitenkin on! Poikien äiti on suomalainen ja isä kanadalainen ja perhe on vaan päättänyt asua Lontoossa. Äidin ja poikien kanssa puhun suomea, isän kanssa englantia. 

Tavallinen päivä poikien kanssa alkaa kahdeksalta aamupalalla. Syödään rauhassa ja sitten leikitään hetki sisäleikkejä, rakennetaan legoilla tai luetaan kirjoja. Puoli kymmenen aikaan lähdetään ulos ja pari kertaa viikossa käydään leikkikentällä Greenwich Parkissa, mutta muina päivinä kävellään pieni lenkki ja sitten leikitään omalla pihalla. Kahdeltatoista on lounasaika (Jos kukaan muu ei ole kotona, pojat saa nauttia mun mahtavista kokkauksista!) ja suunnilleen yhdeltä/puoli kahdelta pojat nukkuu puolentoista tunnin päiväunet. Päikkäreiden jälkeen välipalaa ja sitten taas suunnilleen tunniksi ulos. Ulkoilun jälkeen ehditään vielä hetki leikkiä/laulaa/lukea sisällä ennen kun kello on kuusi ja mun työaika loppuu. Mulla on viikossa myös suunnilleen yksi iltavuoro klo 12-22, eli aloitan lounaasta ja laitan pojat illalla kahdeksalta nukkumaan, että vanhemmat saavat tehdä omia juttujaan. Poikien vanhemmat ei välttämättä ole koko päivää poissa kotoa, mutta työaikana minulla on kuitenkin vastuu poikien tekemisistä. 

Mun työtehtäviin kuuluu poikien varsinaisen hoitamisen lisäksi myös poikien pyykkihuolto, huoneiden siivous ja lakanoiden vaihto tms. Ja lounaan laittaminen, jos poikien äiti ei siis lounasaikaan ole kotona. Erona au pairin hommiin on siis se että saan ihan oikeaa palkkaa, en vain taskurahaa ja työpäivät on 10h mittasia, muutaman tunnin sijasta. Ja suomessa totuttu kahdeksan tunnin työpäivä menee niin helposti heittämällä, kymmenessä tunnissa on jo tekemistä! :)

Ei kaikki työpäivät tietenkään mene samalla kaavalla, eilenkin tehtiin koko päivän mittanen retki poikien äidin ja poikien kanssa maaseudulle, tallille katsomaan hevosia. Saan ehkä laitettua lisää päivityksiä myös näistä tavallisista päivistä kun saamme netin kotiin... Pääsen sitten työpäivän jälkeenkin nettiin!

3 kommenttia:

  1. Ihan kivoja päiviä teillä. Meilläkin ihan "normaalia" täällä kotona.
    Tuli mieleen, että kuinka helpoiten voidaan pitää yhteyttä sitten sinne Miamiin..
    Sulle on tulossa tai on voinut jo tullakin vanhanaikaista postia ja yritetään laittaa lisää lähipäivinä. Fannilla tuntuu olevan asiaa vähän joka päivä..
    Mukavia "normaaleja" päiviä sinne Lontooseen
    t: Äippä

    VastaaPoista
  2. Miamiin on kuuden tunnin aikaero, kun teillä on kello 23.00 Miamissa 17.00. Voidaan varmaan skypetellä viikonloppusin! Tai sitten mun iltavuoro-päivien aamuina... Sano Fannille että laittaa paljon kirjeitä, niitä on kiva odotella!

    VastaaPoista