keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Viikonlopusta...


Onpas mennyt taas pitkä aika viime päivityksestä, korkea aika kertoa mitä viikonloppuna tuli nähtyä!  
    
Lauantai oli pääosin luxustavarataloshoppailua –päivä, eli kävin pyörähtämässä Harrodsilla, Harvey Nicholsilla ja Fortnum&Masonilla. Aamulla piipahdin kuitenkin ensimmäiseksi luonnontieteellisessä museossa. Se oli ihan nurkan takana viime kerralla kun olin Lontoossa, mutta ei kuitenkaan koskaan tullut mentyä museokauppaa pidemmälle. Ihastuin tosin jo silloin mahtavaan eteisaulaan ja jäi fiilis että tämä museo pitää nähdä joskus kokonaan.  Nyt se sopi hyvin päivän ohjelmaan, koska sijainti on mitä loistavin, Hyde Parkin alapuolella, Harrodsin kanssa samalla kadulla. Luonnontieteellisestä museosta kun on kyse, niin ei siellä yleisesti ottaen ollut minun mieleistäni katsottavaa, mutta kyllä dinosauruksen luuranko pitää kerran elämässä nähdä! Koska olin museossa lauantaina aamulla, paikalla oli tietysti kauheasti lapsia joiden reaktioita oli myös hauska seurata luurankojen vierellä. Valtaosa dinosauruksista oli kyllä pienempiä kuin olin kuvitellut…
Kävelin loput museosta aika nopeasti läpi (ei muuten ole liian iso museo, lapsetkin jaksaa hyvin kiertää kokonaan…) ja näin mm. aidon kokoisen sinivalaan mallin ja ihan kivoja timantteja. 

Timanttiteemassa oli hyvä jatkaa kulkua eteenpäin Harrodsille. Kyseessä on siis yksi maailman suurimmista tavarataloista ja ensimmäisellä kerralla ihastuin siihen ihan täysin. Nyt toisella kerralla huomasin jo, että itse asiassa se on aivan täynnä turisteja ja ainoat tavarat mitä sieltä voi normaalituloinen ihminen ostaa on turistikrääsä tai ruokatavarat. Päädyin jälkimmäiseen, eli äiti, lemppari teetä on tulossa!  Harvey Nicholsia sanotaan tyylikkäiden ja rikkaiden nuorien ja julkkisten tavarataloksi, eli käytännössä se on tavallisen näköinen tavaratalo, mutta siellä myydään vain luxus merkkituotteita.  Yläkerrassa on kuitenkin kiva sushibaari, jossa on sellainen leffoista tuttu pyörivä liukuhihna, jolta saa valita mitä syö! En ole sen ihmeellisempi asiantuntija, mutta hyvää oli ainakin minusta!  Viimeinen kohde tavaratalokierroksella oli Fortnum&Mason. Se oli minulle uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että tykkäsin! Mahtava vanhanaikainen sisustus, kultaa ja punaista, ja myyjillä saketit (shaketit?sáketit?) päällä! Pienempi ja persoonallisempi, vähemmän ihmisiä, eikä Harrods –lisää hintalapuissa! Ja aivan ihania peltipurkkeja! Onneksi tykkään teestä, koska muuten teepurkkien määrä matkalaukussa alkaisi käydä jo aika naurettavaksi…
 

Olin vähän yliarvioinut tavarataloissa menevän ajan, joten ennen illan musikaalia ehdin hyvin vielä piipahtaa Carnaby streetillä nuorten vaate- ja kenkäkaupoissa. Kivoja pieniä putiikkeja, mutta nyt ei tarttunut mitään mukaan. Täytyy käydä uudestaan! Iltaohjelmaksi olin ostanut lipun Grease-musikaaliin. Niiiiiin hyvä! Nauroin ihan kippurassa ja oli kiva hyräillä mielessä mukana tuttuja biisejä.  Vaikka teatteriin tullessa olin aika poikki koko päivän kävelystä, niin väsymys haihtui kyllä musikaalin alettua aika äkkiä! Kotiin päästyä en kyllä jaksanut muuta tehdä kuin kaatua sänkyyn.


Sunnuntaille olin mietiskellyt rauhallisempaa tekemistä ja koska sääkin oli upean aurikoinen (ei tosin enää niin lämmin…) niin lähdin junalla kohti South Bankia ja South Warkia, eli Thamesin etelärantaa, Lontoon kaakkoispuolella. Suunnistin ensin joenvartta pitkin Design museoon, jossa esitellään arkipäivän ja teollisuuden tavaroita. Lyhytaikaisemmassa näyttelyssä esiteltiin jonkun arkkitehdin töitä; hienoja rakennuksia, mutta nimi ei jäänyt mieleen.  Mielestäni  aivan mahtava museo! Pieni, vähän ihmisiä, eikä ollenkaan pölyinen ja vanha vaan moderni , valoisa ja väljä. Ensimmäinen jouluyllärikin tarttui mukaan museokaupasta! Sitten jatkoin matkaani Thamesin vartta pitkin vanhoja, modernisoituja tiilirakennuksia ja siltoja ihaillen kohti Tate Modernia, eli modernin taiteen museota. Itse kävelymatka oli aivan mieletön, matkalle osui mm. Tower Bridge ja HMS Belfast ja vastarannalla näkyivät Tower of London ja Custom house. Laskuveden ansioista pääsin myös kävelemään Thamesissa!   :)



Tate Modern on avattu v.2000 valtavaan vanhaan teollisuushalliin ja se sopii modernin taiteen museoksi tosi hyvin! Kävin ensin lounaalla ylimmän kerroksen ravintolassa (maisemat mahtavia, palvelu ei ehkä niinkään) ja sitten katsasti alastulomatkalla kaikki kiinteän näyttelyn huoneet. Ja yllätyin kun huomasin, ettei moderni taide ole mitenkään mahdotonta vaan viihdyin museossa jopa kauemmin kuin klassisen maalaustaiteen museoissa! Etenkin valokuvat olivat mielestäni hienoja ja voisin ehkä kuvitella sisällyttäväni tuleviin viikonloppuihin jonkun galleriankin… Lopuksi vietin taas jonkun aikaa museokaupassa, joka täälläkin muistutti kyllä enemmän designmyymälää. Tatesta kävelin vielä kirjakauppaan ja kahville. Aikaisin kotiin, leffa ja nukkumaan; ei noita shoppailupäiviä kyllä montaa yhdessä viikonlopussa jaksa! 

Viikko on lähtenyt kivan rauhallisesti käyntiin ja nyt on enää yksi yö jäljellä ja sitten saan hyvät kaverit tänne kylään! Tiedossa taas ihan varmasti vauhdikkaat ja hauskat neljä päivää!

1 kommentti:

  1. Olipa sulla kiva viikonloppu! Mahtavia kuvia ja tunnelmia. Pikkuisen täällä on erilaiset näkymät, kun katsoo ikkunasta ulos. Vettä sataa ja on pimeetä, siis tyypillistä syksyä.
    Kiitokset Fannin puolesta timanttikortista. Fanni oli aivan ihastuksissaan postista ja lupaus tuliaisyllätyksestä kihelmöi varmasti loppuvuoden Fannin mieltä.
    Fannilla oli ekat matikankokeet ja kiitettävä tuli. Annun eka lukiokurssi oli sitten tulokseltaan jotain muuta. Fanni totesi, että ehkä mäkään en sitten ton ikäisenä enää saa niin hyviä numeroita...
    Saaralla on sulle tuomisia täältä kotoa. Viettäkää oikein mukavia lomapäiviä.
    t: Äippä

    VastaaPoista