tiistai 14. joulukuuta 2010

Terveiset viikonlopulta!

Taas ollaan oltu viikko ilman nettiä, joten siksi pitkä tauko päivityksessä. Ollaan palailtu Lontooseen, lento meni kivasti leffoja katsellessa, pojatkin nukku suurimman osan ajasta. Viikonloppu meni ohi hurahtaen, mutta kivasti kuitenkin! Lauantain pyörin oikeastaan vaan kaupungilla, täydentelin tuliaisostoksia ja ostin ratkaisun, tai ainakin helpotuksen pakkauspulmiin, eli uuden käsimatkatavaralaukun. Ei ihan sellainen kuin piti, mutta oikeastaan vielä parempi! Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, pakattavaa riittää... Ja tästä puuttuu vielä kaikki ulkovaatteet ja pyykissä olevat vaatteet!


Ostoksien lomassa lauantaina ehdin kuitenkin hyvin käydä katsomassa We will rock you –musikaalin. Se on tehty vähän samalla tavalla kuin Mamma mia, mutta Queenin musiikkiin. Musikaali on siis kirjoitettu niin että, tutut kappaleet vievät tarinan juonta eteenpäin. Mamma mia on mahtavasti tehty ( en kyllä ole nähnyt musikaaliversiota, elokuvan vaan), mutta samaa ei mielestäni voi sanoa We will rock you:sta. 

Juoni on outo, 2300-luvulla elävät kapinalliset yrittävät pelastaa rock-musiikkia maailmassa jossa soittimienkin omistaminen on laitonta, saati sitten säveltäminen. Koreografilla ei tainnut olla montaa liikettä hallussa, ilmakitara väännelmien ja lanteiden keikutuksen lisäksi. Lavasteet ja puvustus oli luotu punk tyylisiksi, mutta näyttelijät olivat kuin suoraan Greasesta. Grease siis on mahtava musikaali omassa genressään, mutta tämän shown tekijät eivät selvästikään olleet osanneet valita omaansa. Musiikki oli totta kai mahtavaa, eivätkä pääosien esittäjätkään laulaneet kappaleita huonosti, mutta mielestäni Queenin musiikki ei ollut saanut ympärilleen arvoistansa esitystä. 


Sunnuntaina suuntasin äidin vinkistä Highgaten hautausmaalle, vähän kauemmas keskustasta. Hautausmaa on perustettu 1800-luvun puolivälissä kun Lontoon keskustan hautausmaat alkoivat ihmisten lisääntyessä täyttyä. Kuvistakin jo näkee että hautausmaa on pikkasen erilainen kuin Suomalaiset vastaavat.. Pienet polut risteilivät alueella sinne tänne, eikä rivit todellakaan olleet suorassa!


"Tavallisten" hautojen lisäksi siellä oli myös tällasia pikkusia hautaholveja, jos siis tuntuu että tylsä hautakivi ei kolahda, niin täällä on tarjolla myös muita vaihtoehtoja... 


 Oppaana oli kiva vähän mua vanhempi tyttö joka kertoi hauskoja juttuja kierroksen aikana. Hautausmaalle pääsee nykyään vain oppaan seurassa ja yksi syistä siihen on mm. tämä: Kaksi poikaa halusivat tehdä käytännön pilan kaverilleen. He murtautuivat yhteen hautaholveista, nappasivat sieltä mukaansa sen asukin (ei niin kauhean eläväinen enää...) ja veivät sen kaverinsa autoon, apukuskin paikalle. Veikkaan että kaverin ilme aamulla unenpöpperöisenä töihin lähtiessä oli ihan näkemisen arvoinen.


Vaikkei hautausmaalla nykyään saakaan kulkea ilman opasta, niin joskus 1900-luvun alussa siellä näyttäytyminen oli jopa muodikasta. Esim. nuoret leskinaiset eivät saaneet näyttäytyä muualla ilman "esiliinaa", naisseuralaista, tai olisivat menettäneet totaalisesti maineensa seurapiireissä. Hautausmaalla tällainen rohkea teko kuin näyttäytyminen ilman seuralaista oli siis sallittua, joten se oli "the place to be" jos satuit olemaan sinkku vuosisadan alkupuoliskolla! Eli siis kaikki tällaiset vanhat piiat, ens viikonloppuna ykköset niskaan ja hautausmaalle!


Mielenkiintoisen aamupäivän jälkeen kipaisin vielä lankakaupassa ja sitten suuntasin takaisin keskustaan. 


Thamesin rannassa oli joulumarkkinat! Kojuja kojuen perään ja kaikkea bratwurstista palapeleihin tarjolla. Itse söin yhden suklaa letun, NAM, mutta jätin ostokset muiden tehtäväksi. Keskityin ennemminkin joulutunnelmoimiseen ja valojen ihailemiseen.

Tänäänkin olen viettänyt aikaa kaupungilla, mutta eiköhän tää riitä yhteen päivitykseen. Lisää kuvia ja kirjoituksia huomenna!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti