keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Viimeiset päivät löysäilyä...


Nyt on siis löysäily- ja lomapäivät takana ja alkaa tiukka työrutistus. Poikien vanhemmilla riittää menoa loppuviikon taidetapahtumissa ja se tarkottaa mulle pitkiä iltoja ja aikaisia aamuja. No aika rennostihan täällä on tähän mennessä mennyt, että ehkä sitä muutaman päivän voi ihan oikeasti tehdä töitäkin. Mutta kelataas kuitenkin vähän taaksepäin, mitäs kaikkea on tullut viimepäivinä nähtyä ja tehtyä? Lauantai oli työpäivä, mutta aloitin sen verran aikaisin aamulla (kuuden jälkeen kun pojat heräs) että kerkesin illalla vielä Aventura Malliin shoppailukierrokselle. Ja varsin tehokkaalle sellaiselle! Tuliaisia tuli kassikaupalla ja mahtui mukaan muutama joululahjakin. Oon muuten ollut aika tehokas, ei puutu enään kuin muutama hassu lahja ja tuliaiset on kaikki ostettu! Sitten kun vielä keksis miten saan ne pakattua sillätavalla että (ainakin) kaksi innokasta pikkusiskoa kotona ei heti kaiva ylläreitä mun laukuista... 


Sunnuntai oli vapaapäivä ja melkolailla täydellinen sellainen! Kunnon Miami-päivä, auringonpaistetta, rannalla loikoilua, mahtava lounas ja Art Dekoa Ocean Drivella. Aamulla kävelin ensin Ocean Drivea pitkin katsellen pastillin värisiä Art Deko rakennuksia, jotka ovat yksi Miamin vetonauloista ja must see -kohteista. Minun kommenttini taloista: "Ihan kiva.". Nätit talot joo, mutta en ole suuri tyylisuunnan ihailija, joten kyllä tämä nähtävyys tuli ohi kävellessä nähtyä. Aika kivasti kuitenkin sopii Miamin tunnelmaan! Ja olisi ehkä pitänyt käydä kurkkaamassa myös talojen neonvalot pimeän tultua... Ehkä tässä joku ilta vielä ehtisi.


 Taloja on 15th streetiltä aina 5th streetille asti, joten kävelymatkaa tulee sille välille n.1,5.km.  Ocean Driven ja meren välissä ei ole kuin vähän puistoaluetta ja kävelykatu, joten matkanvarrella piipahdin aina välillä rannalle istumaan ja lukemaan. Typerä kun olin, päätin aamulla etten laita uikkaria vaatteiden alle, enkä siis päässyt uimaan. Mutta kyllä pelkkä istuskelu, aaltojen kuuuntelu ja niissä kävelykin oli kivaa!

 

Art Deko alueen jälkeen jatkoin kävelyä ihan rantaa pitkin Miami Beachin eteläiseen kärkeen asti. What a view! Pelkästään tämän takia kannatti kävellä tänne asti! Kuvat ei valitettavasti toista maisemaan yhtä hienosti,sillä panoramanäkymä oli mielestäni mahtava! Oikealla puolella South Beach ja vasemmalla kauempana Miamin skyline. Jatkoin matkaa niemen kärjen vasemmalle puolelle ja söin lounasta ihan veden ääressä Smith&Wollensky ravintolassa. Mahtavan hyvää ruokaa (söin tonnikalasalaatin), palvelussa olisi ehkä vähän parantaimisen varaa, mutta kyllä ehdottomasti suosittelen silti!


Loppu päivä meni paluumatkaan ja Lincoln Roadilla käppäillessä rennoissa tunnelmissa. Mahtava akkujen latauspäivä! 

Maanatai oli taas työpäivä, mutta aika lyhyt sellainen. Illan luin (Ihanaa kun on aikaa lukea!) ja tein jo rutiiniksi muodostuneen uimalenkin omassa altaassa. Tänään oli viimeinen vapaapäivä täällä ollessa, ainakin näillä näkymin. Ja sen käytin aikalailla samalla tavalla kuin kaikki aikaisemmatkin: rannalla löhöilyä ja Lincoln Roadia. Nyt pitäisi olla akut ladattuina seuraaviksi päiviksi.  Huomenna jo heti tiedossa aloitus klo 9.30, siitä töitä poikien nukkumaan laittamiseen asti ja seuraavana aamuna pitää myös herätä poikien kanssa! Katsotaan minkälaiset tunnelmat loppuviikosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti