keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tiistailta


Ensimmäinen kuva on kyllä oikeasti maanantailta, täällä oli makee sumu!


Ja sitten asiaan. Eilen oli viimeinen kokonainen vapaapäivä Lontoossa ja käytin sen niinkin hurjasti kuin käyden kirkoissa! Aamulla suuntasin ensin St Paulin katedraaliin Cityyn. Cristopher Wrenin suunnittelema katedraali on rakennettu Lontoon suuren tulipalon jälkeen vuosina 1675-1708, mutta samalla paikalla on ollut kirkko aina vuodesta 604 asti.


 Katedraalin kupoli kohoaa 111m korkeuteen ja näkymät ylhäältä ovat sen mukaiset. Ja kyllä kiipeämistäkin riitti 528 rappusen verran. St Paul on hieman pienempi kuin Pietarinkirkko Vatikaanissa, mutta mielestäni olemukseltaan hyvin samanlainen, mikä sinänsä on aika huvittavaa, koska kirkko rakennettiin kun tahdottiin tehdä eroa katoliseen kirkkoon...Kupoleineen kaikkineen mahtava rakennus, tosin hieman maanläheisemmän (jos nyt kullalla koristellusta kirkosta voi näin sanoa...) oloinen kuin kaverinsa minivaltiossa. Ei ihan niin paljon kultaa ja mosaiikkeja, mutta ihan riittävästi kuitenkin! Harmi ettei sisältä saanut taas ottaa kuvia...


Vaikka tämän tyyliset kirkot ovatkin sisältä yleensä varsin pröystäileviä, niin itse pidän ehkä eniten aina ylhäältä aukeavista maisemista! 



Huoh mikä moka arkkitehdilta! Eihän valtavan kokoinen kupoli edes näy täältä alhaalta...


Ja koska oli kulmilla niin päätin käydä katsastamassa myös Temple -kirkon, tuttu DaVinci -koodista. Ihan sattumalta kirkossa oli juuri alkanut paikallinen "kauneimmat joululaulut" -tilaisuus! Oli aika makeeta käydä lauleskelemassa vähän joululauluja tässä tunnelmallisessa ympäristössä. Loppuiltapäivä menikin sitten vähän synkemmissä tunnelmissa kun huomasin pankin tädin soittaneen kuusi puhelua näiden kirkkokierroksien aikana.. Mikäköhän nyt vikana? No se selvisi kun yritin maksaa Leijonakuningas-musikaaliin lippua teatterilla; ei toimi kortti, ei maksupäätteellä eikä automaatilla. Höh. Onneksi olin nostanut taksia varten jo etukäteen vähän rahaa, joita en kuitenkaan tarvinnut, mutta ei niillä pitkälle pötkitty. Musikaali vaihtui uusimpaan Harry Potteriin... Ei ihan sellainen ilta kuin olin ajatellut, mutta kyllä elokuvakin oli hyvä! Aika synkkä, mutta ei ihan niin pelottava kuin olin ajatellut. Onko musta tullut parkkiintunut kauhuelokuvien katselija? Epäilen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti