lauantai 31. elokuuta 2013

Vinkkejä: ketjuravintolat

Huomenta! Lontoon ihana ravintolavalikoima on yksi niistä asioista joita olen ehtinyt kaivata jo tässä kahden viikon aikana. Nyt haluankin vinkata muutamista ravintoloista, joista itse olen erityisesti pitänyt. Kauaksi ovat meinaan jääneet ne päivät, kun Lontoossa ei muka saanut hyvää ruokaa. Nyt tarjolla on niin paljon mahtavia erilaisia ravintoloita, ettei yksi ihminen saa elämänsä aikana käytyä läpi! Itse ihastuin etnisiin ravintoiloihin; olisiko siksi, että meillä Riihimäellä niiden tarjonta ei ole mitenkään valtava... Haluaisinkin esitellä nyt muutaman (ketju-)ravintolan, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa, ja vielä erittäin inhimilliseen hintaan. Ja Isossa-Britanniassa ei muuten missään tapauksessa kannata säikähtää ketjuravintoloita! Laatu on jotain aivan toista kuin Suomen Rossoissa sun muissa...
 



Banana Tree

Tässä ravintolassa tarjotaan herkullista indokiinalaista ruokaa, rouhean modernissa ympäristössä. Annokset ovat ainakin minulle juuri sopivan kokoisia, ei mitenkään valtavia, ja niitä on näppärä yhdistellä vaikka kaverin kanssa. Saa maisteltua useampaa laatua! Ketju on voittanut "Vuoden 2012 ketjuravintola" -palkinnon.


Byron

Tähän ravintolaan tutustuimme jo ensimmäisellä Lontoonreissulla Elsan kanssa ja ketju onkin laajentunut sen jälkeen hurjaa vauhtia. Tarjolla on herkullisia ja "aidon makuisia" hampurilaisia lisukkeineen. Hampurilaispihvit paistetaan muuten mediumiksi, jos et erikseen mainitse haluavasi kypsää...Todella toimiva paikka hampparimieliteon iskiessä.


Pho

Vietnamilaista ruokaa. Ravintolan nimikin tarkoittaa perinteistä vietnamilaista keittoa, jota minä en kyllä edes kokeillut täällä käydessäni. Minun kokeilemani nuudelit olivat erittäin hyviä, joten voisin olettaa, että keittokin vie kielen mennessään. Ainakin nuudeleita tilatessa kannattaa muistaa, että annos oli varsin järkevän kokoinen, eli jos sattuu olemaan aivan järjetön nälkä, niin kannattaa tilata pääruoan lisäksi myös jotain lisukkeita. 


Shake Shack

Nam. Tähän ravintolaan rakastuimme Elsan kanssa palavasti ollessamme New Yorkissa. Kävimme viikon loman aikana näillä hampurilaisilla kolme kertaa... Joten voitte vaan kuvitella, että miten korkealle hypin kun kuulin, että Euroopan ensimmäinen Shake Shack avataan Lontooseen ja vielä minun siellä ollessani! Voi sitä riemun päivää! Tämä on siis juurikin se hampparipaikka, jossa avajaispäivänä jonotin puolitoista tuntia päästäkseni tilaamaan. Hampurilainen ja pirtelö olivat juuri niin taivaallisia kuin muistinkin, mutta ranskalaiset eivät ihan yltäneet niiden tasolle. Mutta jos haluat maailman parhaan (ainakin tähän mennessä) hampurilaisen, niin piipahdapa Covent Gardenissa Shake Shackissa.
 


 Strada

Heti alkuun pyydän anteeksi kauheaa, netistä lainattua kuvaa. Vaikka olen ollut tässä kivassa italialaisessa monia monia kertoja, niin kuvat ovat ilmeisesti jääneet ottamatta. Strada tarjoaa siis italialaista ruokaa pitsasta pastaan ja risottoon. Ystäväni Saara suosittelee erityisesti Margherita-pitsaa. Yksinkertaisesti herkullista!


Wagamama

Täällä tarjoillaan japanilaistyylisiä nuudeli- ja riisiruokia. Helppoa ja hyvää ja varmasti lähtee nälkä, annokset nimittäin ovat valtavia! 


Wahaca

Menin tähän ravintolaan alunperin poikien äidin suosituksesta ja onneksi menin! Ravasin Wahacassa meinaan vaikka kuinka monta kertaa... Wahaca tarjoaa meksikolaista katuruokaa, muutamia isompia annoksia ja lukemattomia herkullisia pikkuannoksia, joista voi koota itselleen mieluisimman yhdistelmän. Suosittelen erityisesti hitaasti kypsytettyä porsasta (pork pibil) ja kana-taquitoseja! Ravintoloita on ympäri Lontoota, mutta minusta hauskin on South Bankillä oleva konttiravintola. 


Yalla Yalla

Tämä ravintola on näistä uusin tuttavuus ja pääsee kyllä heti suosituslistalle. Tarjolla on herkullista beirutilaista katuruokaa ja viinejä ympäri Libanonia. Ravintola on päässyt myös Time Out -lehden 50 parasta ravintolaa -listalle, kannattaa kokeilla!


Yo!Sushi

Nimensämukaisesti kyseessä on sushiravintola. Lontoosta löytyy varmasti laadukkaampiakin sushiravintoloita, mutta jos haluaa tutustua kyseiseen ruokalajiin hauskassa ympäristössä, niin se on helppo tehdä Yo!Sushissa. Valitset liukuhihnalta haluamiasi annoksia ja maksat niistä lautasten värin perusteella. Liukuhihna-annosten lisäksi listalta voi tilata muitakin ruokalajeja, mutta niitä en ole itse ikinä kokeillut.

Lontoossa on näiden lisäksi lukemattomia ravintoloita, jotka ovat varmasti yhtä hyviä ja vielä parempiakin, mutta tässä nyt ainakin muutama jo testattu ja hyväksi havaittu. Nälän yllättäessä suosittelen ehdottomasti vierailemaan muuallakin kuin paikallisissa mäkkäreissä! Ja pienenä vinkkinä, että kun keskustassa pyöriessä nälkä yllättää, niin kannatta suunnata Wardour Streetille. Sen varrelta löytyy useita suosittelemiani ravintoloita ja niiden lisäksi vielä monta uutta eli valinnanvara ei ainakaan lopu kesken!

Ps. Pienenä vinkkinä, että täällä ravintoloissa ei tajuta "Maksatteko yhdessä vai erikseen?" -juttua niin kuin Suomessa... Koko pöydän lasku tulee yhdessä köntässä lähes poikkeuksetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti