perjantai 8. helmikuuta 2013

North Greenwich ja Docklands

 Päivän paikat 

Tämän päivän kartasta ei kannata katsoa kuin paikat, reittipalvelu ei ymmärtänyt joen ylitystä gondolihissillä, joten reitit eivät pidä paikkaansa!

Aloitin aamun kepeällä tunnin bussimatkalla (junalla ja metrolla olisi päässyt nopeammin, mutta en jaksanut vaihtaa) North Greenwichiin. Ensimmäisessä kuvassa näkyy The O2 Arena eli iso konserttiareena. Enpä ole koskaan ollut täällä konsertissa, mutta pelkkä valokuvaaminenkin oli hauskaa!

 

Pienen matkan päässä konserttiareenasta oli uuden Emirates Air Linen lähtöpaikka, joten hain vähän evästä kaupasta ja hyppäsin vähän toisenlaisen gondolin kyytiin! Hauska gondolihissi vie matkustajat Thamesin yli muutamassa minuutissa ja ainoa huono puoli tässä matkanteossa olikin matkan lyhyt kesto. Maisemia olisi jaksanut katsoa paljon kauemminkin! Suosittelen tätä kulkupeliä lämpimästi, jos vaan koskaan tarvitsee päästä North Greenwichistä Royal Victoria Docksille!


Ja aivan hissin päätepysäkin vierestä löytyikin sattumalta The Crystal, syyskuussa yleisölle auennut "kestävän kehityksen keskus". Rakennuksessa on monipuolinen näyttely, jossa pääsee tutkiskelemaan videoiden ja muiden interaktiivisten systeemien avulla mm. kierrättämiseen, rakentamiseen, kaupungistumiseen ja kestävään kehitykseen. Näytelyssä voi esimerkiksi rakentaa itse virtuaalisen talon johon saa valita eristykset, ikkunat, lämmitysmuodot sun muut ja sitten ohjelma kertoo kuinka egologisia valintoja olet tehnyt. Oma taloni oli muuten parasta A-luokkaa... Saattaa kuulostaa näin kerrottuna tylsältä, mutta näyttely oli oikeasti hyvä; sopivan kompakti (tarpeeksi pieni, jaksoi kiertää mielenkiinnolla) ja tarpeeksi osallistava. Näyttelyä kierrellessä saa katsella mielenkiintoisia ja hienosti tehtyjä videoita ja räplätä kaikennäköisiä opettavaisia ja informatiivisia kosketusnäyttöjä. 

Ps. Helsinki on Euroopan 7. ekologisin kaupunki. Edelle ovat päässeet kiilaamaan Kööpenhamina, Tukholma, Oslo, Wien, Amsterdam ja Zurich.


Kestävään kehitykseen tarpeeksi tutustuttuani lähdin kävelemään kohti Thames Barrieria. Matkalla katselin satama-alueen erikoisuuksia kameran linssin läpi.


Thames Barrier on tulvaeste, jonka tarkoituksena on suojella Lontoon keskustaa suurilta vuorovedenvaihteluilta ja mereltä päin tulevilta myrskyaalloilta. Thames Barrierin vieressä on puisto, joka varmasti kesällä on todella mukava ja täynnä ihmisiä, mutta tällaisena viileänä helmikuisena päivänä puisto ja alue muutenkin oli aavemaisen tyhjä.
 

Thames Barrierilta hyppäsinkin sitten junaan ja ajelin keskustaan asti. Kävin tavarataloissa katsomassa kolmijalkaa kameralle, mutta en osannut vielä päättää minkälaisen (lue: minkä hintaisen) haluaisin ostaa. Olen tässä pari päivää lueskellut valokuvausopasta ja katsellut netistä tutorial-videoita, joten valokuvauskuume ja sitä myötä myös välinekuumotus on aikamoinen. Mutta kuten sanottu, kolmijalat jäivät vielä kauppaan. Päivän päätteeksi kävelin vielä hyvinkin tuttua reittiä Thamesin rantaan London Eyen nurkille harjoittelemaan pimeässä valokuvaamista. Ja voi vaan todeta, että vielä on harjoiteltavaa...

Viimeiseksi vielä vähän nuudeleita iltapalaksi ja sitten olikin jo aika palata kotiin, jotta olisin huomenna virkeänä vastaanottamassa kauan odotettuja vieraita Suomesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti