maanantai 4. helmikuuta 2013

Street art


Päivän kävelyreitti

Lauantaita vietin jälleen kaupungissa, mutta vähän toisenlaisilla alueilla. Lähdin tutkiskelemaan tarkemmin Lontoon itäisempiä nurkkia. Ensin köröttelin junalla ja metrolla Bethnal Greenin asemalle ja sieltä käppäilin Boxparkiin, konteista rakennettuun pop-up kauppakeskukseen. Kauppakeskuksen on tarkoitus olla paikallaan viisi vuotta ja sen jälkeen se puretaan pois. Kävimme täällä Enni-siskon kanssa jo kesällä, mutta olimme vähän liian aikaisin paikalla, eivätkä kaupat olleet vielä auki. Eipä sillä, en pyrähtänyt monessakaan kaupassa sisällä tälläkään kertaa vaan nautiskelin rennosta meiningistä.


Boxparkin jälkeen lähdin suuntaamaan etelään päin pitkin Brick Lanea, joka on tunnettu markkinoistaan. Harmikseni huomasin vasta paikanpäällä, että varsinainen markkinapäivä on sunnuntai, joten missasin todellisen tohinan tällä kertaa.


Kadun varrelta löytyi kuitenkin Brick Lane Backyard Market josta löytyi kaikennäköisiä hauskoja myyntikojuja. Tuotteet olivat pääasiassa Brittiläisten nuorten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden tuotoksia, käsintehtyjä/painettuja vaatteita, koruja tai taideteoksia/printtejä. Itselleni tarttui mukaan pari nuoren valokuvataiteilijan ottamaa kuvaa.


Oli kiva viettää päivää vähän rouheammilla alueilla, varsinkin tämän uuden kameran kanssa! Olen kierrellyt jo muutamia "perinteisempiä" taidemuseoita, joten katutaiteesta nauttiminen oli virkistävää vaihtelua!



Brick Lanen jälkeen kävelien katuja ympäriinsä ja törmäsin vahingossa Old Spitalfields Marketiin. Lauantai näytti olevan vaatteiden ja antiikin päivä ja torilta löytyikin aika hienoja juttuja! Kuvasta ei ehkä saa kovin kummoista vaikutelmaa, mutta tarjonta ainakin näin lauantaina oli minun mielestäni upeaa! Tarjolla oli jälleen paikallisten pienyrittäjien valmistamia tuotteita, vaatteita, koruja, laukkuja ja taidetta. Fiilis oli vähän niin kuin suomalaisella torilla, mutta tavaratarjonta olisi sopinut hyvin vaikka suoraan designkaupan hyllylle! Eikä hintatasokaan ollut muuten kovin korkea... Kojut varmaan vaihtuvat viikoittain, mutta torin reunustalla on myös paljon "kiinteitä" pikkumyymälöitä ja ravintoloita. Suosittelen!


Torin kiertelyn jälkeen aloin suunnata askeleitani länteen, kohti ostoskatuja. Kävelin hyvin hiljaisen Cityn läpi aina Oxford Streetille asti ja yritin metsästää parista kenkäkaupasta yhtä tiettyä paria kenkiä. Eikä sitä haluamaani paria tietenkään löytynyt myymälöistä, mutta sain tilattua kengät sovitukseen yhteen liikkeeseen. Jos seuraavana viikonloppuna sitten saisi uudet kengät mukaan!

Ps. Seuraavana lauantaina saan ihania vieraita Suomesta! Teitä on odotettu! <3


2 kommenttia:

  1. Heippa taas muru!

    Toinen vieraista valmistautuu matkaan täällä meillä. Muista tarkistaa kynnet!

    Mielenkiintoisia paikkoja olit taas löytänyt kuljettavaksi. Toivottavasti palkka riittää kaikkiin heräteostoksiin...

    Oikein ihanaa viikonloppua odotettujen vieraiden kanssa!

    Äippä

    VastaaPoista
  2. Mä toivon, että et tarkota Jannen kynsiä! :) Kyllä täällä sais rahaa kulumaan vaikka kuinka paljon, mutta oon nyt opetelly tekemään vähän muutakin ku shoppailemaan! Tosin viikonloppu voi olla poikkeus, Saara nimittäin uhkas ankaralla kauppojen kiertelyllä...

    VastaaPoista