lauantai 26. tammikuuta 2013

Kävelin ja kävelin ja kävelin ja kävelin...


Perjantainen vapaapäivä hujahti otsikon mukaan kävellessä! Matkasin ensin junalla ja metrolla Lontoon pohjoispuolelle Islingtoniin ja lähdin sieltä hiljalleen valumaan alas Thamesia kohti. Päivän teemana oli hengailua ja ihmettelyä. Islingtonin alueella oli toinen toistaan kivempia pieniä puoteja ja ravintoloita joihin olisi vaikka kaikkiin voinut hetkeksi jäädä ihmettelemään maailman menoa. Aika monessa kaupassa pyörähdinkin (vaikken ostanut mitään!) mutta ravintolat saivat jäädä toiseen kertaan. 


 Kävelyreissullani päädyin Cityyn seuraamaan uusia rakennustyömaita ja hetkeksi katselemaan St Paul's katedraalia. Eihän kirkko  miksikään ole tässä parin vuoden aikana muuttunut, mutta oli hauska käydä moikkaamassa vanhaa tuttua! :)


Tässä ylemmässä kuvassa näkyy aukio (jonka nimeä en tiedä) Cityssä. Ja tahdoin laittaa sen tähän vaan siksi, että tästä käy hienosti ilmi, miten erilaisia maisemia ihan pienen alueen sisällä voi olla. Lasista ja metallista tehtyjen toimistorakennusten keskellä kaikessa rauhassa nököttelee ikivanhoja kirkkoja sun muita rakennuksia. Uudenaikaisesta suurkaupungista pääsee ihan kuin Rooman kaduille yhdessä silmän räpäyksessä!


Lopettelin kävelyurakkani Thamesin rantaan. Käväisin syömässä Tower Bridgen vieressä ja köpöttelin sen yli South Bankin puolelle. Viimeksi ihastelin siltaa ja siltä avautuvia maisemia siskoni kanssa elokuussa ja keli oli silloin HIEMAN lämpimämpi. Note: tammikuinen Tower Bridge on aivan yhtä jäätävä ylittää kuin tammikuinen Brooklyn Bridge! Onneksi tämä silta oli sentään huomattavasti lyhyempi...

Thamesin rantaa seuraten kävelin vielä uuden pilvenpiirtäjän, Shardin ohitse ja piipahdin Tate Modernissa katsomassa modernia taidetta. Osa teoksista oli edellisestä visiitistä vaihtunut, mutta löytyi sieltä vanhoja tuttujakin! Poikien vanhempien Tate-kortilla pääsin ilmaiseksi myös yhteen erikoisnäyttelyyn, joka siis muuten olisi ollut maksullinen. Varsin pitkä ja kävelyntäyteinen päivä tuli vietettyä, mutta mielestäni kävely on erinomainen tapa tutkiskella tätä kaupunkia! Metro on toki näppärä, mutta kun sieltä ei näe maisemia.

2 kommenttia:

  1. Hyvä lapsi hyvä, kävely tekee kaikin puolin hyvää. Kiva kuulla taas Lontoon kuulumisia.

    Kaikilta meiltä täältä kotopuolesta terveisiä, varsinkin Fannilta!

    Äippä

    VastaaPoista
  2. Kyllä täällä tulee kuule käppäiltyä ihan joka päivä! :) Fannille suukko!

    VastaaPoista