tiistai 22. tammikuuta 2013

Uusi lelu


Jeap, lunta ja metsää riittää, joten kuvataan siis niitä! :) Upouusi ja ihana kamera on poltellut laukussa mukana muutaman päivän ja täytyy sanoa, että opeteltavaa riittää. Valokuvauskurssi on todellakin ohjelmassa mukana kun saan selviteltyä sopivan ajankohdan. Jos jotakuta kiinnostaa, niin ostamani kamera on Panasonic Lumix DMC-G5K mikrojärjestelmä-/single lens kamera. Eli käytännössä järjestelmä kamera pienemmässä paketissa. 

Olin mietiskellyt jonkinlaisen järjestelmäkameran ostamista silloin tällöin jo pidemmän aikaa, mutta kun en löytänyt siihen mitään järkevää syytä, niin hankintaa ei tullut tehtyä aikaisemmin. Nyt ajattelin, että täällä jos jossain olisi ainakin aikaa opetella sellaista käyttämään, joten kameraostokset alkoivat syksyllä kummitella mielessä todenteolla. En ole käyttänyt järjestelmäkameroita kauheasti aikaisemmin (muutamaa lainakameraa lukuunottamatta), enkä todellakaan ole mitenkään asiantunteva valokuvaaja, mutta nautin kuitenkin kauniista kuvista ja niiden ottamisesta. Omistan jo ennestään Panasonicin vesitiiviin kompaktikameran ja olen ollut siihen äärimmäisen tyytyväinen; siksi ajattelin, että tämäkin kamera voisi löytyä samasta firmasta.


Viimekesäisellä Lontoonreissullani minulla oli lainassa "perinteinen" järjestelmäkamera ja sillä tuli otettua ehkä viisitoista valokuvaa; reissutestin tulos: liian painava, liian iso. Siksi kohdistinkin katseeni mikrojärkkäreihin. Tarjolla on aika monta mallia, niin Nikonilta, Olympukselta kuin muiltakin merkeiltä, mutta tykästyin juuri tähän malliin, koska se oli mielestäni hyvä kombo kokonsa ja ominaisuuksiensa puolesta. Monet muut mikrojärkkärit näyttävät kompaktikameroita isoilla objektiiveilla, mutta minä ihastuin erityisesti tämän kameran "järkkärimäisempään" ulkonäköön. Onnistuneen muotoilun ansiosta kamera sopii ainakin minun käteeni erinomaisesti! Se on järkkärin oloinen, mutta kuitenkin kevyempi ja pienempi; juuri minun sormiini sopiva.

Teknisistä tiedoista en osaa tehdä kovin kummaa tiukkaa analyysiä, mutta ehkä nekin tiedot ja taidot karttuvat tässä kevään aikana. Perus-Pertsan silmään kuvat näyttävät oikein laaduikkailta, kamerassa on monia kuvaamista helpottavia toimintoja (joiden käytöstä yritän kyllä paraikaa opetella pois...), hauskoja tehosteita ja erityisesti minua miellyttää kaltevuustunnistin joka kertoo, jos horisontti on vinossa! Ainakin nyt alkuinnostuksen ajan kamera on pysynyt laukussa mukana jokaisella ulkoilulla, mutta katsotaan mitä kevät tuo tullessaan. Hurahdanko lopullisesti vai unohtuuko kallis ostos laatikon perälle? We'll see! Ehkä tulevaisuudessa keksin jotain huonojakin puolia tästä kamerasta, mutta ainakin vielä hykertelen innostuksesta joka kerta kun nappaan sen käteeni!

1 kommentti:

  1. Kuvista päätellen kameraostos oli onnistunut.
    Ja tarinat myös!

    Äippä

    VastaaPoista