torstai 21. marraskuuta 2013

Chinese and Japanese Gardens


Eilisen lintupuistovierailun jälkeen pohdiskelin jonkin aikaa, että mitä olisi kiva tehdä. Olin ehkä jo vähän kyllästynyt kävelemiseen, mutta kun aurinkokin kerran pilkahti niin päätin lähteä vielä japanilaiseen ja kiinalaiseen puutarhaan. Välimatkaa oli n. 4km verran ja tällä kertaa päätin ottaa taksin. Oli muuten hyvä päätös, matka kustansi hurjat 3,5e. Yllä olevat kuvat ovat japanilaisesta puutarhasta ja sen kävelin aika nopeasti läpi. Nyt kun katselin jälkeenpäin karttakuvaa, niin saatta kyllä olla että osa puutarhasta jäi näkemättä, mutta kiinalaiseen tutustuin edes vähän tarkemmin.


Puistot on yhdistetty sillalla toisiinsa ja molemmat ovat kyllä varsin kauniita. Jotenkin tuntui kuitenkin siltä, että kiinalainen puutarha kolahti minuun tällä kertaa enemmän. Molemmissa puistoissa olisi voinut viettää vaikka koko päivän, mutta minulle riitti nyt reilun puolentoista tunnin kävelykierros. Nautiskelin esiin tulleesta auringosta ja ihastelin lammikoissa pulikoivia kilpikonnia! Kiinalaisessa puistossa olisi ollut kilpikonnamuseokin, mutta se jäi nyt välistä. Kyllä sinne pääsee uudestaankin jos jossain vaiheessa haluan mennä.

Tänäänkin on ollut aivan upean aurinkoinen päivä! Kaksi aurinkoista päivää peräjälkeen on tähän vuoden aikaan aikas harvinaista, joten voi vaan olettaa, että huominen vapaapäivä on sitten taas aivan harmaa. Huomiselle ei ole vielä tiukkaa suunnitelmaa, mutta ehkä se tästä illan aikana muotoutuu. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania puistoja. Voisin kyllä muutaman tovin ihailla niitä ihan paikan päällä.

    Terveiset täältä räntäsateesta!

    Äippä

    VastaaPoista
  2. Puistot on kyllä kivoja, mutta aika harvoin täällä on näin aurinkoista! Viime yönä oli oikein mukava ukkosmyrsky ja vettäkin tuli ihan huolella. Oikein heräsin siihen hirveeseen jyrinään ja salamointiin. Ja tänään on taas ollut tasasen harmaata, lämmin kyllä, mutta aurinko taas piilossa pilvien takana!

    Terkkuja kotiin!

    VastaaPoista