keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Jurong Bird Park


Tänään tuli aloitettua vapaapäivä vierailulla pikkasen kauempana keskustasta sijaitsevaan Jurong Bird Parkiin. Matka metrolla kesti vajaan tunnin ja sinä aikana ehtikin hyvin lukemaan ja kuuntelemaan musiikkia. Kävin lintupuistovierailun jälkeen myös japanilaisessa ja kiinalaisessa puutarhassa, mutta kuvapaljouden vuoksi kirjoitan niistä sitten huomenna! 

Tämänpäiväinen retki suuntautui siis yhteen Singaporen suosituimmista nähtävyyksistä. Sisäänpääsymaksu oli aikuiselta järkevät 20 dollaria, eli reilu 10 euroa. Ei ollenkaan hullumpi tästä elämyksestä. Puiston alueella oli muistaakseni 1500 lintulajia ja lintujen ihastelun lisäksi siellä voi viettää aikaa esimerkiksi pienessä vesipuistossa, tai ehkä ennemmin vesileikkialueella. Erinomainen lapsiperheen kohde!


Alueella olisi kulkenut sellainen "muumijuna" jos tiedätte, mitä tarkoitan... Mutta minäpä reippaana neitinä kävelin puiston ympäri, eikä ollut yhtään liian pitkä matka. Polut kulkevat ihanan loogisesti ja niitä on helppo seurata. Polkujen varsilla oli esimerkiksi tuollaisia ylemmässä kuvassa näkyviä syöttöpisteitä, jotka houkuttelivat lintuja lähemmäs ihmisiä. Polut eivät suinkaan kulkeneet koko matkaa maantasalla, vaan muutamassa kohtaa sai kiivetä ylös riippusilloille ja kävelytasanteille.


"Lintuvalikoima" oli todella monipuolinen. Puistossa oli kaikennäköisiä kummajaisia ihan perus papukaijoista emuihin, kotkiin ja tukaaneihin. Joukkoon mahtui myös muutama uhanalainen laji, joita puistossa yritetään elvyttää takaisin runsaslukuisempaan elämään.


Kuljeskelin ympäri puistoa ensin suunnilleen pari tuntia ja tulin juuri iltapäivällä juuri sopivasti yhdelle showpaikoista. Puistossa on mahdollista myös osallistua lintujen syöttämiseen ja katsoa erilaisia esityksiä pitkin päivää. Minä katsoin siis vain tämän yhden, mutta hauska tämäkin oli! Showssa esiteltiin erilaisia lintuja ja ne lentelivät ympäri katsomoa lasen hihkuessa vieressä. Ja tottakai muutamaan tehtävään valittiin myös vapaaehtoisia yleisön joukosta. Ylemmässä kuvassa näkyvät tukaanit miehen käsivarsilla olivat muuten hauskannäköisiä! Ihan kuin ne olisivat ollet vain mekaanisia leluja! :)


Kaikista mieluisin paikka minulle oli kuitenkin tämä pingviinien asuinalue, joka meinasi jäädä kokonaan käymättä! Olin jo lähdössä puistosta pois, kun huomasin yhden alueen, jossa en ollut vielä vieraillut. Onneksi huomasin, sillä pingviinit olivat valtavan söpöjä tallustellessaan ympäriinsä ja uiskennellessaan altaassa! Oikein hyviä uimakuvia niistä ei valitettavasti saanut, kun ne olivat niin nopeita! 

Aamupäivä meni oikein leppoisasti lintupuistossa, vaikken mikään eläin- tai etenkään lintuihminen edes ole. Huomenna sitten lisää iltapäivän ohjelmasta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti