tiistai 12. marraskuuta 2013

Päivä Sentosalla

 

Tiistainen vapaapäiväni alkoi varsin harmaissa tunnelmissa. Seitsemän aikaa ukkosti ja satoi niin, että erikseen heräsin siihen ja melkein alkoi jo kiukuttaa: vapaapäivä pilalla! Onneksi jatkoin unia vielä hetken, niin sillä aikaa sadekin vähän rauhoittui. Kävelin pienessä tihkussa metroasemalle ja huristelin Harbour Frontin asemalle meren rantaan. Vietin rauhallista aamua ensin isossa ostoskeskuksessa kahvikupin ja kirjan ääressä ja samalla toivoin, että sade malttaisi lakata.

Ja lakkasihan se sitten alkuiltapäivästä lopulta. Kävelin ostoskeskukselta viereisen "vuoren" päälle, josta lähti gondolihissi Sentosan huvittelusaarrelle. Edellisellä kerrallahan kävelin saarelle siltaa pitkin, nyt oli vuorossa vähän mielenkiintoisempi siirtymätapa. Maisemat olivat korkealta hienot, vaikka taivas olikin edelleen todella harmaa.


Vaikka Sentosa onkin tunnettu (kalliista) huvittelumahdollisuuksista, niin minä halusin tällä kertaa keskittyä vähän toisenlaiseen tekemiseen. Saaren toisessa päädyssä kulkee kivoja luontopolkuja, joita kiersin ristiin ja rastiin vajaat pari tuntia. Vähän ehkä turhankin ristiin ja rastiin, sillä paikoilla olleet opasteet olivat aivan turhanpäiväisiä. Tai ainakin niitä olisi saanut olla puolet lisää... Ahkeran patikoinnin jälkeen kipittelin takaisin saaren keskustaan ja nappasin lounasta. Kuten alimmasta kuvasta näkyy, näin keskellä viikkoa saarella sai olla aika rauhassa, kauhean montaa ihmistä ei ollut eksynyt paikalle.


Kun maha oli täytetty, lähdin suunnistamaan kohti rantaa. Etsin tieni Palawan beachille ja kun näin rannan ensimmäisen kerran, niin revähdin spontaanisti nauruun. Ei ole todellista, että tällaista postikorttimaisemaa on oikeasti olemassa jossain! Valkoinen ranta, lämmin merivesi ja palmut tekivät vaikutksen. :) En jäänyt vielä ensimmäisessä kuvassa näkyvälle rannalle, vaan kipittelin vielä riippusillan yli kohti Manner-Aasian eteläisintä kärkeä. Kiipesin sielläkin näkötorniin ja ihailin maisemia. Kyllä täällä kelpaa päivä viettää! Tarpeeksi ihailtuani kapusin alas ja etsin hyvän paikan rannalta, leiriydyin ja psyähdyin lukemaan pariksi tunniksi. Kyllä kelpasi!


Puoli seitsemän aikoihin lähin kävelemään takaisin gondolihissille, ihailin pimenevää maisemaa tällä kertaa vain puoleen väliin, VivoCity-ostoskeskukselle asti (samalle, missä olin aamullakin hengaillut). Kävin nappaamassa vielä muutaman iltakuvan, söin iltapalajäätelön ja sitten olikin aika lähteä kotia kohti. Täällä kotona kävin vielä iltauinnilla, mutta nyt olisikin jo aika käydä nukkumaan. Huomenna on taas työpäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti