sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ensimmäinen viikonloppu takana, ensimmäinen työviikko edessä


Sunnuntain kävelyreitti

Huh huh! Hitaasti alkaa tähänkin puupäähän uppoamaan tosiasia, että Aasiassa ollaan. Kävimme lauantaina tutustumassa hieman uima-altaaseen ja lähialueisiin. Kipaisimme sisäleikkipuistossa ja lähimmäisessä ostoskeskuksessa vähän ostoksilla. Sain muuten puhelimeen paikallisen liittymän, joten suomen numeroon ei kannata yrittää viestitellä! Äiti, whatsapp toimii kyllä. 

Tänään uskalsinkin sitten lähteä itsekseen liikenteeseen, kiitos puhelimen netin ja karttojen! Suunnistin ensimmäiseksi Marina Bayn alueelle, jota koristaa tietenkin upea Marina Bay Sands hotelli ja lootuskukan mallinen ArtSciense Museum. Hotellin ylätasolta löytyy upea allas- ja näköalatasanne, mutta käyn testaamassa sen joku toinen kerta! Museossa kuitenkin piipahdin.


Minun oli tarkoitus mennä katsomaan National Geographicin 50 Greatest Photographs -valokuvanäyttely, mutta se olikin loppunut juuri muutamaa päivää aikaisemmin. Meninkin sen sijaan Essential Eames -näyttelyyn, josas tutustuttiin Charles ja Ray Eamesin uraan taiteen ja suunnittelun parissa. Kivoin osa oli minun mielestäni tämä huonekaluja esittelevä huone! Bongaa kuvasta Jannan tuoli! :)


Museopiipahduksen jälkeen lähdin kävelemään lahtea hiljalleen ympäri. Ihailin majesteettista näkymää ja kiepahdin välillä kurkkaamaan viereisen ostoskeskuksen tarjontaa. Liiketarjonta oli tässä ostoskeskuksessa kuitenkin sen verran hintavaa, että pyörähdin kuvan ottamisen jälkeen samoista ovista ulos joista olin tullutkin. Hienon näköinen paikka kuitenkin! Näytänpä itse muuten aika kalkkilaivan kapteenilta... Ilma on ollut aika pilvinen, joten tällä hetkellä ruskettumisesta ja palamisesta ei tarvitse kantaa huolta. Ja btw, joka päivä sataa.


Kun olin päässyt Raffles Placen asemalle asti, hyppäsin metroon ja ajelin Harbour Frontiin VivoCity ostoskeskukselle. Kyllä, ostoskeskuksia täällä riittää... Piipahdin muutamassa kaupassa ja mukaan tarttui yksi perus trikoomekko. Olin kuitenkin tavallaan ohikulkumatkalla, sillä olimme sopineet muun porukan kanssa treffit Sentosan saarelle klo 16.30.  Singaporen edustalla on pieni "huvittelusaari", jolta löytyy hiekkarantoja, ravintoloita, huvipuisto(ja?), akvaario, vesipuisto.... ja mitä niitä nyt oikein oli?! Kävelin VivoCitystä alkavaa kävelysiltaa pitkin Sentosalle ja siellä Siloso Beachille.


Tällä kertaa visiitti Sentosalla jäi aika lyhyeksi, kävimme syömässä ja teimme hiekkakakkuja rannalla. Hiekka oli muuten parasta rakenteluhiekkaa mitä olen ikinä nähnyt! Tuli tosi hienoja kakkuja! :) Aion käydä toisella kertaa vierailemassa ainakin jättiläismäisessä akvaariossa ja ehkä Universal Studiosin huvipuistossa. Koko saari oli kyllä sellainen huvipuisto, että tiedän eräänkin pienen siskon siellä Riihimäellä, joka olisi ollut innolla mukana! Alemmassa kuvassa muuten näytettä pienestä iltapäivän sadekuurosta...

Vaikka aluksi tuntui, että en oikein millään hahmota tätä kaupunkia, niin tarkempi tutustuminen tekee ihmeitä. Vierailtavien kohteiden lista senkun pitenee ja into kasvaa. Kyllä tässä vielä vauhtiin päästään!

2 kommenttia:

  1. Heippa muru!
    Kestipä aikansa ennenkuin tajusin, että voin taas lukea lapseni kuulumisia täältä blogista.
    Oikein ihanaa Singapore-elämää!

    Äippä

    VastaaPoista