torstai 28. marraskuuta 2013

Kuala Lumpur, osa 2


Päivän kävelyreitti
 
Tiistaiaamu Kuala Lumpurissa alkoi tahmeammin kuin maanantai, mutta sain silti kammettua itseni ulos hotellista ennen kymmentä. Lähdin heti kävelemään kohti Kuala Lumpur City Galleryä. Toisena ja samalla viimeisenä minilomapäivänä piti olla tehokas, ja niinhän minä olinkin! Itse olin ensin ajatellut, että kyseessä olisi taidemuseo, mutta paikka olikin vähän niinkuin kaupunginmuseo. Aikasen pieni sellainen, läpikiertämisessä meni ehkä vartti.


Gallerian yläkerrassa oli kyllä hienosti tehty valaistu pienoismalli kaupungista! Se kannatti käydä katsomassa! Ja muutenkin City Galleryn kulmilla kannatti piipahtaa, sillä siinä vieressä oli jos jonkinmoista hienoa vanhaa rakennusta. Muistaakseni ne olivat muita museoita ja ihan kaupungin virastoja. Kiersin alueella muutaman ympyrän ennen kuin siirryin päivän ohjelmassa eteenpäin.


Koska kello oli vasta yllättävän vähän, niin päätin kävellä seuraavaksi Botanic Gardensia kohti. Tarkoitukseni oli kävellä puutarhan läpi National Mosquelle, mutta eihän se reitti sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Kartan mukaan kävelymatkaa puutarhalle piti olla muutaman minuutin verran, mutta itse kävelin kyllä ainakin 20 minuuttia, vaikka ihan hyvää vauhtia painoin menemään. Ja sen lisäksi kun pääsin puistoon sisään, niin törmäsin heti suljettuihin polkuihin ja remonttialueisiin, joten katsoin paremmaksi pysyä isommalla tiellä. Muuten pyörisin puutarhassa varmaan vieläkin...

Eikä se oikea reitti meinannyt löytyä niitä isompiakaan teitä pitkin. Pyörin hetken ympyrää kunnon turistin tavoin kartta kädessä ja ystävällinen paikallinen sitten päästi minut pälkähästä neuvomalla reitin oikeaan suuntaan! :) Matkalla moskeijalle pysähdyin myös Islamic Arts Museumissa kun se nyt sattui matkanvarrelle. Minulle tyypilliseen tapaan taisin ihastella enemmän itse rakennusta ja sen arkkitehtuuria kuin varsinaisia näyttelyesineitä. Mutta kukin nauttii museoista tyylillään! :)


Olin perillä National Mosquella yhden aikoihin ja tottahan toki se oli juuri silloin suljettu vierailijoilta. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä nyt tämä kiepahdus... Moskeijalla oli aika tiukkaan määritellyt aukioloajat joita en ollut huomannut etukäteen tarkistaa, joten osuin paikalle juuri klo 12-15 välisenä aikana kun se oli pisimmän välin kiinni. Ei tullut sitten mentyä moskeijaan sisälle, mutta kiersin sen ulkoupuolelta ja kuuntelin samalla sisältä kantautuvia ruokouslauluja. Moskeija on muuten kuuluisa mm. tuosta hyvin huonosti näkyvästä erikoisesta katostaan. Arkkitehdille vähän moitteita siitä, että se näkyy kyllä todella huonosti näin tavallisen ihmisen korkeudelta. Ja ei, en ole edes mitenkään  lyhyt Aasialaisiin verrattuna!


Vähän mönkään menneen moskeijavierailun jälkeen lähdin talsimaan vielä eteenpäin kohti vanhaa rautatieasemaa (ylimmässä kuvassa) ja sen ohi sitten vielä National Museum of Malesialle asti. Tämä museo käsitteli sitten koko Malesian historiaa ja vähän meininkiä nykypäivänäkin. Ja tämäkin museo oli varsin kompaktin kokoinen. Kahdessa kerroksessa oli yhteensä neljä näyttelytilaa ja nekin olivat aika pieniä. En muuten usko, että olen koskaan aikaisemmin käynyt nän pienessä kansallismuseossa... Varsinaista näyttelystä jäi parhaiten mieleen nämä esillä olleet ihmisten kallot. Pihalle rakennettu perinnetalo oli myös mukava käydä kurkkaamassa! Ja vaikka kiersin näyttelytilat ihan huolella, niin aikaa ei mennyt lähellekään niin kauaa kuin olin ajatellut. Lähdin siis jo hyvissä ajoin kohti KL Sentral -rautatieasemaa, josta oli tarkoitus suunnata sitten lentokentälle.


Museon pihalla oli selkeän oloinen ja suuri kyltti, joka osoitteli KL Sentralia kohti, mutta kun osuin pienen rakennustyömaan kohdalle, niin epäusko iski. Kävelin takaisin museon sisäänkäynnille ja kyselin reittiohjeita muutamalta ihmiseltä. Ohjeet olivat selkeät: "Joo, tästä vaan suoraan ja sitten vasemmalle.". Ei kuulosta vaikealta, eihän? No tässä tapauksessa pätee kuitenkin paremmin kuin hyvin sanonta "helpommin sanottu kuin tehty". Ensimmäinen ohje "tästä suoraan" oli vielä ihan hyvin toteutettavissa, kävelin vain museon pihan läpi. Mutta sitten tuli pulmia "ja sitten vasemmalle", siis tästä nurmikon läpi tonne työmaalle? Ja kyllä, kävelin pienen nurmikkopätkän läpi autorampille, joka sivusi valtavaa metroasematyömaata. No, mihis sitten? Valtatien vierustaa ylikulkusillalle, jossa kävelytien virkaa toimitti vajaan metrin levyinen asfalttikaistale autojen viilettäessä ihan vierestä ohi. Ja unohtivat sitten mainita, että se "kävelytie" loppuu kuin seinään ja pari kaistainen vilkas autotie pitää ylittää, jotta pääsee toiselle puolell yhtä upealle kävelytielle. Ja kun pääset rautatieaseman huudeille, niin älä vaan seuraa "Main Lobby"-kylttejä, sillä niitä seuraamalla pääsee toisen rakennustyömaan keskelle, ei pääaulaan. Kävele sen sijaan aivan vastakkaiseen suuntaan, niin sieltä vihdoin löytyy rautatieasema. 

Apua! Maanantaiset kävelyt painoivat ilmeisesti vielä jalkoja, sillä jo ennen neljää jalkani olivat aivan muusia. Rauhtoituinkin kahvikuppillisen verran rautatieasemalla ja sitten otin juna+bussi -yhdistelmän lentokentälle. Olin sielläkin ihan hyvissä ajoin, mutta ehdinpä ilman kiirettä käydä läpi kaikki pakolliset kommervenkit ja sitten vielä valikoida Duty Freestä uuden hajuveden! Lento Singaporeen lähti vähän myöhässä seitsemän jälkeen ja kotosalla oli puoli kymmenen aikoihin. Varsin tehokas reissu tuli kyllä tehtyä ja aika kivasti Kuala Lumpuria ehti nähdä näinkin lyhyessä ajassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti