torstai 7. marraskuuta 2013

Shopping at Orchard Road


Päivän kävelyreitti

Iloista vapaapäivää on tällä pallon puoliskolla vietetty shoppaillen! Jihuu! Koko budjetti ei onneksi kaatunut kerralla, vaan aloittelin jo rauhassa tonttujen hommia. Itselleni ostin uudet sandaalit, sillä mukana olleet ovat poranneet jo aika ikävät rakot jalkoihin. Nyt valikoimassa on yhdet jalkineet lisää, niin ehkä suuremmat rakot saadaan tulevaisuudessa vältettyä.

Mutta siitä shoppailusta sitten. Singapore on kyllä shoppailijan unelmakohde! Aloittelin klassisesti Orchard Roadilta, joka on käytännössä reilun kilometrin mittainen tienpätkä täynnä ostoskeskuksia. Ja siis aivan kirjaimellisesti täynnä niitä. Eikä suinkaan mitään pieniä ostoskeskuksia, vaan tuossa kuvassa näkyvässä taisi olla seitsemän kerrosta. Valinnanvaraa löytyy kyllä kun vaan jaksaa kiertää. Ja jaksoinhan minä aika reippaasti! :)

Ensimmäinen joulukuusi on muuten bongattu, kuten alimmaisesta kuvasta näkyy! Ihan ei joulukoristeet istu minun silmissäni tänne palmujen keskelle...

Ja kartta muuten näyttää kävelyreitiksi 4km, mutta väitän, että tuntien (kyllä, tuntien...) kaupoissa kiertely lisäsi päivään ainakin toisen mokoman.


Shoppailun lomassa kiepahdin Emerald Hillillä kurkkaamassa näitä söpöjä taloja. Harmi, että pätkä tietä oli remontissa, joten tunnelma ei ollut ihan niin satumainen kuin se olisi voinut olla. Oli kuitenkin kiva käydä kurkkaamassa vähän toisenkin näköistä Singaporea. 

 
No, ettei päivä olisi mennyt ihan kokonaa hömpöttelyn puolelle, niin piipahdin illemmalla vielä Singapore Art Museumissa, tuttavallisemmin SAMissa. Singaporessa on meneillään Singapore Biannale 2013, eli käsittääkseni jonkinnäköinen kulttuuri-/ taidetapahtuma, niin pääsen samalla lipulla myös National Museum of Singaporeen ja Peranakan Museumiin. National Museumissa olisin voinut piipahtaa jo tänään, mutta aika loppui kesken. Joku toinen päivä sitten.

Ulkopuolelta SAM oli varsin perinteisen näköinen museo, mutta sisällä oli tarjolla modernia taidetta. Taide oli ihan mielenkiintoista, mutta kokemusta haittasi hieman se, että en yhtään osannut kulkea museossa. Ja pari kertaa eksyinkin sinne ihan oikeasti! Kyseessä ei missään tapauksessa ole iso museo, mutta tilat vaan ovat jotenkin aivan järjettömän sekavat. Museoon kuuluu lisäosa SAM at Q8 ja näiden tilojen taidetarjonnasta nautin huomattavasti enemmän. Jo senkin takia, että siellä oli ihmisiä joka ovella ohjaamassa kävijää oikeaan suuntaan. Vierailulla sai keskittyä taiteesta nauttimiseen, eikä pohjakartan epätoivoiseen lukemiseen. Alemmassa kuvassa on pieni näyte varsinaisen SAMin puolelta, mutta minusta mielenkiintoisemmat jutut löytyivät siis Q8n puolelta. Yhdessä huoneessa oli mm. nukkien irtonaisista päistä ja vartaloista rakennettu taideteos. Se oli aika säväyttävä ja minua harmittaa hirveästi, etten saanut siitä kunnollista kuvaa! Esillä oli myös n. 2-5mm pituisia minipatsaita yhden pöydän verran ja ne olivat myös uskomattoman tarkasti tehty. Toivottavasti muut taidemuseot osottautuvat yhtä hyviksi kuin tämä!


Heh, lopuksi tahdoin laittaa kuvan vielä päivän kampauksesta. Nyt on viralliset todisteet siitä, että olen kulkenut muussakin kampauksessa kuin ponnarissa! Toteutusta pitää ehkä vielä harjoitella, mutta treeniaikaa riittää, sillä täällä ei todellakaan (kuten jo jossain postauksessa mainitsin) tule kuljettua tukka auki, ainakaan ulkona. 

Huomenna minulla on työpäivä, mutta sen pitäisi kulua varsin leppoisissa merkeissä retkellä Singapore Botanic Gardensissa. Ja lauantaina vietelläänkin tämän viikon toista vapaapäivää! Paljon mukavaa tekemistä siis tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti