perjantai 26. huhtikuuta 2013

Edinburgh osa 4


Tämä on viimeinen postaus näitä Edinburgh juttuja! I promise! 

Viimeisenä aamuna aloitimme hotellihuoneen luovuttamisella jo ennen kymmentä. Jätimme tavarat hotellille säilöön ja suuntasimme keskustaan aamupalalle. Viimeisen Edinburghin päivän kunniaksi menimme syömään samaan pubiin, jossa söimme ensimmäisenä päivänä päivällista. Meille muodostuikin muuten tällä reissulla aika monta vakkaripaikkaa! Vetelimme kaikki kolme nassuihin skottilaisen aamiaisen, joka siis sisälsi papuja, pekonia, kananmunan, verimakkaraa, tomaattia, perunaleipää ja jotain, jonka nimi oli makkara, mutta se on toi harmahtava lätty tossa verimakkaran alla. Se jäi syömättä. Ja voitte uskoa, että mä kuulin kuinka verisuonet huuteli hätäänsä tätä annosta mutustellessa!


Aamiaisen aikana oli alkanut ripotella vettä, mutta onneksi ei kauhean kovaa. Lampsimme harmaudessa kohti bussipysäkkiä, sillä olimme päättänet viettää aamupäivän Rosslynin kappelilla vähän keskustan ulkopuolella. Diego oli luvannut isälleen käydä katsastamassa tämän paikan ja tokihan me halusimme mukaan, sillä kyseinen kappeli on näkynyt myös Da Vinci-koodi -elokuvassa! Kirkko oli ihanan pieni ja täynnä erilaisia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Jaksoimme lukea kaikki opastaulut läpi ja katsella pari videota kirkon historiasta, mutta siltikin aikaa meni vain reilu tunti. Oikein miellyttävä ja kompakti vierailukohde!



Kappelivierailun jälkeen köröttelimme taas bussilla kaupunkiin (matka kesti noin 35-40min). Seuraavana kohteena listalla oli Scott Monument, Sir Walter Scottille pystytetty muistomerkki, jonka ohi olimme kävelleet jo monta kertaa aikaisemmin. Minä en ollut edes tajunnut, että muistomerkkiin pääsee kiipeämään sisälle, mutta niin vaan pääsi! Muistomerkki on reilut 60m korkea ja ylös päästäkseen pitää kiivetä 287 rappusta. Hyvin jaksettiin kun pidettiin välillä valokuvaustaukoja! :) Nosta muuten tässä välissä peukkuja Elsalle, sillä kahden valokuvausta harrastavan kanssa matkanteko ei välttämättä ole kauhean sujuvaa! Pysähtelimme tuon tuosta Diegon kanssa nappaan kuvia milloin mistäkin ja Elsa jaksoi aina odottaa ihanan kärsivällisesti!


Ja kaiken tämän ahkeran turisteilun jälkeen tulee tottakai nälkä! Mikäs sen mahtavampi paikka lopettaa onnistunut loma, kuin jo kertaalleen upeaksi todettu ravintola The Outsider. Ja jälleen kerran söimme upeat lounaat! Pääruoat tosin katosivat suihin niin nopeasti, etten ehtinyt ottaa kunnollisia kuvia, mutta aika hyvän käsityksen saa jo pelkästä leipälautasesta ja jälkkäristä! Nam! Menisin milloin tahansa uudestaan.


Lounaan jälkeen lähdimme tyytyväisinä myhäillen tallustelemaan kohti hotellia. Haimme tavarat säilöstä ja suuntasimme kohti lentokenttäbussia. Ja sellainen saapuikin pysäkille kuin tilauksesta! Otimme muutamat juoksuaskeleet ja sanoimme vielä Edinburghiin jäävälle Diegolle heipat ja hyppäsimme bussiin. Pääsimme pikaisesti lentokentälle ja viettelimme muutaman hetken kirjoitellen matkapäiväkirjaa ja ihan vaan rauhassa istuskellen. Äkkiä oli kuitenkin jo aika minun nousta Lontoon koneeseen ja Elsan lähteä kohti Corkia. Mutta ei hätää, pian taas nähdään!

2 kommenttia:

  1. Olipas monipuolinen ja runsas reissu teillä!

    Seuraavaa reissua odotellen
    Äippä

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä kivaa! Toivottavasti ehditään yhtä paljon Barcelonassa! Suukkoja!

    VastaaPoista