maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sunnuntai


Päivän kävelyreitti

Sunnuntainen vapaapäivä meni niin ikään puistoillessa ja kävellessä, mutta vähän eri suunnalla Lontoota. Menin ensin junalla Lewishamin kylään ja kävelin siitä Greenwich Parkiin, aika lähelle vanhoja Lontoon kotikulmia. Tai siis tämä puistohan oli meidän lähipuisto silloin pari vuotta sitten! Kuvassa näkyvät valtavat viheralueet ovat muuten ehkä kuudes- tai kahdeksasosa puistosta, joten se on oikeasti valtava. Poikien kanssa tuli vietettyä paljon aikaa tietenkin leikkialueella, mutta oma lempparipaikkani on nimenomaan tämä kukkula josta on upeat näkymät Lontoon keskustaan. Valitettavasti kuva ei ole yhtä vaikuttava kuin oikea näköala. 


Greenwich Parkista kurvasin Greenwichin kylälle lounaalle. Nappasin torilta mukaan sushia ja tallustelin Thamesin rantaan piknikille. Hyvä lounas ja kivalla paikalla! Ja lounaan jälkeen lähdin alittamaan jokea tällaista kävelytunnelia pitkin. Oli aika jänskää! Suurinosa tunnelista oli päällystetty muuten metrotunneleiden tapaan laatoilla, mutta tämä oli mielestäni jännemmän näköinen...


Tunnelin toisessa päässä pilkottikin Isle of Dogsin "niemeke", jossa suuntasin heti Mudchute Farmille. Nimensä mukaisesti Mudchute Farm on kotieläinpiha, jossa voi käydä moikkaamassa lampaita, laamoja, possuja, kanoja, kalkkunoita, aaseja, hevosia ja mitä vielä... Kotieläinpiha oli jo itsessään hauska vierailukohde, mutta erityisen hauskaa minusta on se, että näiden lampaiden "takapihalla" häämöttää suuriosa Lontoon korkeimmista toimistorakennuksista!


Vain muutaman minuutin kävelyn päässä lampaista ja aaseista maisema on jo aika erilainen. Korkeita lasirakennuksia, jos ei nyt ihan silmän kantamattomiin, niin todella monta kuitenkin. Kuten kartasta voi nähdä, niemekkeellä on paljon vanhoja satama-altaita ja alue olikin pari sataa vuotta sitten varsin vilkas satama-alue. Viimeisimmätkin varsinaiset satamat suljettiin 70-80 -luvilla, mutta alue muunettiin äkkiä vilkkaaksi talouselämäkeskukseksi. Pelkästään Canary Warfin alueella työskenteleekin noin 100 000 ihmistä päivittäin! Sitä ei tosin rauhallistakin rauhallisempana sunnuntaina olisi uskonut, kaduilla ei ollut ihmisiä nimeksikään ja tunnelma oli varsin aavemainen.


Muutaman tunnin kävelylenkin jälkeen nappasin DLR-junan Lewishamiin ja siitä junan kotiin. DLR-matka toimistorakennusten keskellä on muuten aika mainio, varsinkin silloin kun aurinko pääsee paistamaan kaikkiin näihin tuhansiin (kymmeniin- tai satoihin tuhansiin?) ikkunoihin! 

Ps. Varasin äsken lentoliput Barcelonaan! Kuukauden päässä häämöttää lämpöinen viikonloppu Espanjassa Elsan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti