lauantai 11. toukokuuta 2013

Canterbury


Tein eilen lyhyen päiväretken pieneen Canterburyn kaupunkiin. Junamatka meiltä Chislehurstista kesti yhden vaihdon kanssa vähän vajaa kaksi tuntia ja se aika oli kiva lukea taas pitkästä aikaa! Junamatka hujahti ohi vähän liiankin nopeasti. En ollut kauhean vakuuttunut kaupungin kauneudesta astuessani rautatieasemalta ulos, mutta kun saavuin vanhankaupungin puolelle, niin maisema muuttui aika radikaalisti. Hyvään suuntaan siis!


Varsinainen vetonaula tässä kaupungissa on Canterburyn katedraali, joka muuten on Englannin vanhin. Se on perustettu 597, mutta rakennettu kokonaan uudestaan 1070-1077. Toki sitä on aikojen saatossa korjailtu ja joitakin osia on matkanvarrella lisäilty ja muuteltu... Katedraali on päässyt myös UNESCOn maailmanperintökohteet -listalle joten tottakai minunkin piti käydä kurkkaamassa sisälle. Pääsymaksu oli muuten varsin kohtuullinen, vain 8,5 puntaa.




Ja kuten kuvista (toivottavasti) näkyy, olihan katedraali aika upean näköinen. Ja vaikka katedraali olikin massiivisen kokoinen, niin mielestäni se oli aika "maanläheinen" verrattuna vaikka serkkuihinsa Lontoossa. Näkyvissä ei ollut kultaa tai mosaiikkeja, vaan rouheaa kiveä tarkasti muotoiltuna. On muuten hassua, että kotimaassa ei juuri koskaan tule käytyä kirkoissa vierailuilla, mutta reissuilla listalla on aina vähintään yksi. Ja kaikki nekin kirkot ja katedraalit mitä olen maailmalla käynyt katsomassa ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia. Silti niitä pitää aina käydä katsomassa...

Kirkkovierailuilla on muuten hassu huomata, että välittömästi kun astun ovista sisälle, niin päässä alkaa soida Ave Maria! Joka kerta! Ja haluaisin aina myös kokeilla, että miten kirkossa kaikuu. Muistattehan, miten pienenä jokaisen tunnelin läpi pitikävellen jotain hihkuen tai huudellen? Minulle tulee se sama tunne jokaisessa kirkossa! Onneksi olen tähän asti saanut pidettyä mölyt mahassani... Kanssavierailijat eivät välttämättä arvostaisi kaiuntestausta.


No, katedraalivierailun jälkeen kuljeskelin kaupunkia ympäri ja se oli kyllä aika nopeasti läpi koluttu. Ihan kivoja pieniä katuja, söpöjä kahviloita tms. mutta ei mitään kauhean sykähdyttävää. Kiva pieni kaupunki ja kiva kirkko, mutta ei mitään sen ihmeellisempää. Sopiva vierailuaika on mielestäni jotain 4-8 tunnin väliltä (päivää enempää en saisi täällä kulumaan) ja kannattaa valita poutainen päivä, että voi nautiskella pienen joen varressa olevista puistoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti