perjantai 17. toukokuuta 2013

Dulwich Festival - Street Art

 

Lähdin tänään katsastamaan vähän katutaidetta vähän erikoisempaan ympäristöön. Tai ainakin sellaiselle alueelle, jonne ei heti osaisi katutaiteen perässä suunnistaa. Duwichin "kylässä" vietään paraikaa Dulwich Festival -tapahtumaa ja sen osana katutaide on vallannut useita seiniä naapurustosta; osa taideteoksista on ihan tavallisten asuintalojen seinissä! Taidetempaus on toteutettu yhdessä Dulwich Picture Galleryn (perinteinen taidemuseo) ja useiden koti- ja ulkomaalaisten katutaiteilijoiden kanssa. Yhteistyö uuden ja vanhan välillä näkyy niin, että kaikki nämä juuri maalatut katutaideteokset on tehty jonkun Dulwich Picture Galleryssä olevan maalauksen pohjalta. Itse en kyllä heti osaisi sanoa, että näiden kuvien inspiraationa on perinteinen maalaustaide!


Tässä muuten pieni vilautus meidän viimepäivien kelistä; harmaata ja kylmää. Ja huomatkaa, että kuva on (olevinaan) värillinen, ei mustavalkoinen!



Kaikkien katutaideteoksien sijainnit näkyivät netissä kartalla, jonka kanssa pystyi suunnistamaan seinältä toiselle. Jostain syystä puhelimen netti ei kuitenkaan halunnut toimia kauhean sujuvasti, joten kartan seuraaminen oli välillä vähän haastavaa... Ja osassa kartan pisteistä en löytänyt katutaidetta ollenkaan. Paikalla oli kyllä laput jotka kertoi, että rakennukset ovat mukana tapahtumassa, mutta niiden mukaan näihin paikkoihin olisi ollut pääsy sisälle vain maanantaina ja tiistaina. En sitten tiedä, että olivatko taideteokset niin hyvin piilossa tai niin pieniä, etten niitä huomanut vai oliko ne sijoitettu taloihin sisälle... Who knows. Osa siis joka tapauksessa jäi näkemättä.  



Katutaiteen bongailu oli aika hauskaa ja minun puolestani samanlaisia tempauksia voisi järjestää muuallakin Lotoossa. Kaikki eivät tietenkään katutaiteesta tykkää, mutta kyllä minun mielestäni näitä on mukavampi katsella kuin tavallisia harmaita ja vähän rupsahtaneita päätyseiniä. Ja niitä muuten tässä kaupungissa riittää!


Kävelin katutaidereitin läpi parissa tunnissa ja kävin sen jälkeen vielä syömässä London Bridgen vieressä keskustassa. Tupsahdin junasta pois ihan Shardin (läntisen Euroopan korkein rakennus) viereen. Joku aurinkoinen päivä täytyy käydä katselemassa maisemat ylhäältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti