sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Portrait Photography


Eilisen päivän viettelin taas valokuvauksen parissa, ensin potrettikurssilla ja illalla tutustuin tietokoneella kuvanmuokkauksen maailmaan. Potrettikurssi oli saman firman tarjoama kuin muutkin tähän asti käymistäni kursseista ja nyt voin sanoa, että on tullut ehkä kurssiteiltua tarpeeksi. Käsittelimme aluksi hieman kameran säätöjä ja muuta teoriaa, mutta en saanut niistä irti niin paljon kuin olisin toivonut, suurin osa käsittelemistämme aiheista oli jo ennestään tuttuja. Olen lukenut paljon lehtiä ja nettiartikkeleita ja katsellut erilaisia tutorial-videoita ja niistä on ilmeisesti tarttunut päähän varsin paljon. Ei missään nimessä kannata aliarvioida internetin ihmeellistä maailmaa kun opettelee uusia asioita!  

Mukavinta tällä kurssilla oli se, että paikalla oli läjäpäin malleja koko ajan! Harjoittelimme ensin kuvaamista pareittain ja sitten pienissä ryhmissä muutamien varusteiden kanssa. Ja koska olimme ulkona, niin auringonvalo ja sen kanssa taiteilu näytteli suurta osaa kurssilla. Aamupäivä meni leppoisasti ja tämän ryhmän kanssa oli kyllä tosi hauskaa valokuvata, vaikken mitään suurta valaistumista kokenutkaan.


Kun illalla pääsin kotiin, latasin koneelle testiversion Lightroom 4 -kuvanmuokkausohjelmasta ja loppuilta menikin siihen tutustuessa. Ja jälleen kerran kumarran internetin ihmeille! Olipas paljon mukavampaa ja helpompaa katsella netistä opetusvideoita ohjelman käytöstä, kuin itse yrittää nappi kerrallaan selvitellä, että mitä ihmettä tällä ohjelmalla voikaan tehdä. Monta videoita on vieä katsomatta ja uusia juttuja opettelematta, mutta muutamiin perus kikkohin olen päässyt kiinni. Esillä olevista kuvapareista ylimpään olen harjoitellut muokkaamista ja alempi on alkuperäinen kuva. Ja vaikka aikaisemmin olin sitä mieltä, että haluan valokuvien näyttävän mahdollisimman hyviltä suoraan kamerasta, niin kyllä täytyy myöntää, että vähän muokkaamalla niistä saa vielä enemmän irti.

Nyt odottelen vaan innolla seuraavaa viikkoa, että pääsen testaamaan taitojani siskon ylioppilaskuvien muodossa. Annu, varo vaan! Ja voi olla, että muutama muukin henkilö joutuu tämän yli-innokkaan valokuvaajan hampaisiin...

1 kommentti: